ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξανά σε δίκη για τον θάνατο του σκύλου του μέσα στο Ι.Χ.

ξανά-σε-δίκη-για-τον-θάνατο-του-σκύλου-τ-445808

Μετά από έφεση, που άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου σε υπόθεση με κατηγορούμενο 47χρονο

Σε δίκη παραπέμπεται εκ νέου 47χρονος Αθηναίος, που την προηγούμενη Τρίτη άφησε τον σκύλο του στο αυτοκίνητό του στα ΣΕΑ Αλμυρού εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα το ζώο συντροφιάς να πεθάνει.

Ο 47χρονος θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου στην πρωτόδικη απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που είχε κρίνει τον κατηγορούμενο αθώο για το αδίκημα για κακοποίησης ζώου συντροφιάς ελλείψει δόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε έφεση κρίνοντας ότι έγινε εσφαλμένη και πλημμελής εκτίμηση και αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας.

Η έφεση του Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Βόλου έγινε εμπρόθεσμα εντός των δέκα ημερών που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και μετά την εξέλιξη αυτή η υπόθεση θα οδηγηθεί για συζήτηση στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας.

Επισημαίνεται ότι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 47χρονος είχε αρνηθεί ότι ο θάνατος του σκύλου του είχε γίνει σκόπιμα και είχε ισχυριστεί ότι αναγκάστηκε να αφήσει το ζώο στο αυτοκίνητο εξαιτίας σειράς προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Όπως ισχυρίστηκε απολογούμενος στο δικαστήριο, επέστρεφε στην Αθήνα από διακοπές στη Χαλκιδική με τα δύο ανήλικα τέκνα του όταν γύρω στις 11 το βράδυ το αυτοκίνητό του υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στο ύψος των διοδίων Λαμίας.

Ο 47χρονος είχε ζητήσει οδική βοήθεια για να μεταφέρει το αυτοκίνητό του με γερανό στην Αθήνα όμως δεν είχε τελικά την οικονομική δυνατότητα για τη μεταφορά με γερανό καθώς απαιτούταν το ποσό των 500 ευρώ ενώ είναι άνεργος.

Την ίδια στιγμή έπρεπε να μεταφέρει τα παιδιά του στην πρωτεύουσα στη μητέρα τους που έχει και την κηδεμονία και γι’ αυτό του τηλεφωνούσε συνεχώς ευρισκόμενη σε κατάσταση πανικού που δεν της είχε παραδώσει τα παιδιά.

Επιπλέον, βρισκόταν σε συνεννοήσεις με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την Τροχαία για να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε κάποιο σημείο ασφαλές.

Τελικά η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τον βοήθησε να αφήσει το αυτοκίνητο σε παράδρομο στα ΣΕΑ Αλμυρού, ενώ κατάφερε να επιστρέψει στην Αθήνα με τα παιδιά με το ΚΤΕΛ Λάρισας.

Όμως, το ΚΤΕΛ Λάρισας δεν δεχόταν την μεταφορά του σκύλου γιατί δεν είχε ειδικό κλουβί. Ο 47χρονος απευθύνθηκε τότε σε υπάλληλο στα ΣΕΑ Αλμυρού ζητώντας να του κρατήσει το σκύλο για μερικές ώρες, ωστόσο ο υπάλληλος αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη.

«Δεν περίμενα ότι ο σκύλος θα πέθαινε. Είχα τη μητέρα των παιδιών να τηλεφωνεί συνεχώς. Παράλληλα, τηλεφωνικές συνεννοήσεις με την Εταιρεία Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και την Τροχαία για το ΙΧ. Άφησα το αυτοκίνητο εκεί που υπεδείχθη ως πιο ασφαλές σημείο ώστε να μην είναι καταμεσής του δρόμου. Και με το σκυλί δεν ήξερα τι να κάνω. Να το εγκατέλειπα δρόμο; Το άφησα στο αυτοκίνητο με το ανοιχτό παράθυρο και έχοντας αφήσει δίπλα του και ένα πιατάκι με νερό», είχε επισημάνει μεταξύ άλλων στο δικαστήριο.

Επισημαίνεται ότι ο 47χρονος ενημερώθηκε για το θάνατο του σκύλου του την άλλη μέρα το πρωί ενώ ετοιμαζόταν να επιστρέψει στα ΣΕΑ Αλμυρού για να τον παραλάβει.

Η Αστυνομία τον ενημέρωσε ότι κρατείται και ότι εναντίον του είχε κοπεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου