ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνονται οι «ξεχασιάρηδες» του TAXIS στη Μαγνησία

αυξάνονται-οι-ξεχασιάρηδες-του-taxis-στ-447552

Μόνο το 65% των φορολογουμένων στη Μαγνησία υπέβαλε δηλώσεις

Με ιδιαίτερα χαλαρούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2018.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νίκος Πουμάνας σημειώνει ότι ενώ στα τέλη Μαρτίου άνοιξε η εφαρμογή, ωστόσο σήμερα τρείς μήνες μετά, μόνο το 65% των φορολογούμενων στον Βόλο και τη Μαγνησία έχει υποβάλει δήλωση.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 60.000 φορολογικές δηλώσεις ενώ το σύνολο των υπόχρεων είναι 125.000.

Ο κ. Πουμάνας εξηγεί ότι το ενδιαφέρον του κόσμου έχει εστιαστεί στις εκλογές και γι’ αυτό οι φορολογούμενοι αμελούν να τακτοποιήσουν την υποχρέωση.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν ο ίδιος λέει ότι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έχουν υποβάλλει μόνο οι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που δεν έχουν να καταβάλλουν υψηλό φόρο και συνήθως τα εκκαθαριστικά τους είναι μηδενικά.

Ωστόσο, στο τέλος του μήνα στις 29 Ιουλίου εκπνέει και η παραταθείσα προθεσμία που έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και για την εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ συν τις προσαυξήσεις από του φόρου.

Επισημαίνεται ότι για να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές δηλώσεις πανελλαδικά θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά περισσότερες από 89.000 φορολογικές δηλώσεις, καθώς 2,3 εκατ. φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί.

«Πλέον απομένουν μόνο δεκαπέντε εργάσιμες μέρες για την υποβολή των δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον και να κινητοποιηθούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα επαναληφθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία της υποβολής λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που θα έχει η πλατφόρμα», τονίζει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή της α’ δόσης θα γίνει στις 31 Ιουλίου, ενώ οι άλλες δύο δόσεις θα καταβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 30 Νοεμβρίου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου