ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνα σε 35χρονο για τη συμπλοκή με αστυνομικούς στα Κ. Λεχώνια

καμπάνα-σε-35χρονο-για-τη-συμπλοκή-με-ασ-451871

Κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε ναρκωτικά

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή τριετίας επιβλήθηκε χθες και στον δεύτερο συλληφθέντα στην επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στα Κάτω Λεχώνια ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, που οδήγησε στην εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 35χρονος Αλβανός, που κατηγορούταν για απλή σωματική βλάβη και για αντίσταση, δικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε για την αντίσταση.

Ο συγκατηγορούμενός του, Αλβανός ηλικίας 31 ετών που κατηγορούταν επίσης για αντίσταση κατά της αρχής, κηρύχθηκε αθώος.

Επισημαίνεται ότι στην επιχείρηση είχαν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα, εκτός των προαναφερόμενων και ένας 37χρονος Αλβανός που δικάστηκε στο Αυτόφωρο την περασμένη Δευτέρα και καταδικάστηκε με την ίδια ποινή (18 μήνες) και ένας 54χρονος, επίσης υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο για κατοχή μικρής ποσότητας κάνναβης.

Στην επιχείρηση οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, εκτός του 54χρονου, είχαν αποπειραθεί να διαφύγουν ρίχνοντας τα ποδήλατά τους στους αστυνομικούς, ενώ αντιστάθηκαν με χέρια και πόδια όταν οι αστυνομικοί τους προσέγγισαν για να τους ακινητοποιήσουν.

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στον Βόλο και στη Μαγνησία από τις αρχές ακόμη του Δεκεμβρίου του 2018 κατηγορούταν μόνο οι δύο Αλβανοί ηλικίας 35 και 31 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία και για αντίσταση κατά της αρχής, αλλά και για απλή σωματική βλάβη κατά του 35χρονου.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 31χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν προέβαλε καμία αντίσταση και αθωώθηκε, καθώς εναντίον του δεν είχε υποβληθεί έγκληση από αστυνομικό.

Αντίθετα ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος για την αντίσταση κατά της αρχής και αθώος για την απλή σωματική βλάβη, καθώς εναντίον του δεν είχε επίσης υποβληθεί μήνυση. Το δικαστήριο απέρριψε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Απολογούμενος πάντως ο καταδικασθείς ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, καθώς δεν αντιλήφθηκε ότι οι άνδρες που τους φώναζαν είναι αστυνομικοί επειδή δεν φορούσαν στολές.

Μετά το Αυτόφωρο οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες τόσο στον 31χρονο, όσο και στον 35χρονο, οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή Βόλου, καθώς εναντίον τους έχει σχηματιστεί κατηγορία και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επισημαίνεται ότι από την περαιτέρω προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου διαπιστώθηκε ότι μόνο το τελευταίο εξάμηνο η εγκληματική οργάνωση είχε διακινήσει σε χρήστες της Μαγνησίας κοκαΐνη βάρους ενός κιλού αντί του ποσού των 80.000 – 100.000 ευρώ.

Μπορεί οι αστυνομικοί να μη βρήκαν επάνω στα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, όμως από τις συνομιλίες στα κινητά τηλέφωνα των δραστών φαίνεται να προδίδεται πλούσια δράση.

Τα μέλη της οργάνωσης φώναζε το ένα το άλλο με ονόματα κωδικούς κανονίζοντας τις χρυσές δουλειές της «επιχείρησης», που είχαν ανοίξει στον Βόλο και τη Μαγνησία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου