ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρωσε ακριβά το «σκοίνιασμα» στο γαϊδουράκι

πλήρωσε-ακριβά-το-σκοίνιασμα-στο-γα-456393

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και αντίστοιχη χρηματική 5.000 ευρώ στον 55χρονο, που κακοποίησε δύο γαϊδουράκια

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και αντίστοιχη χρηματική 5.000 ευρώ επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 55χρονο Βολιώτη, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη το περασμένο Σάββατο, όταν μετά από μήνυση αυτόπτη μάρτυρα συνελήφθη για κακοποίηση ζώου.

Ο 55χρονος κατηγορούμενος το περασμένο Σάββατο εθεάθη σε παράδρομο του περιφερειακού σε περιοχή ευρύτερη του Βόλου να κλωτσά γαϊδουράκι στο κεφάλι. Ο 55χρονος είχε δέσει από ειδική κατασκευή του αυτοκινήτου του δύο γαϊδουράκια και ένα πόνι και τα μετέφερε σε κτήμα.

Οταν σε κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι το ένα έπεσε και συρόταν στον δρόμο, σταμάτησε, όμως αντί να βοηθήσει το ζώο, άρχισε να το χτυπά. Οι σκηνές φρίκης σοκάρισαν μάρτυρα, που έτυχε να αντιληφθεί το περιστατικό. Κατά τη μεταφορά το γαϊδουράκι έπεσε τρεις φορές κάτω και συρόταν στον δρόμο και το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του ήταν να το συνεφέρει κλωτσώντας το στο κεφάλι!

Σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση από άνδρα αυτόπτη μάρτυρα και ακολούθησε λίγο αργότερα η σύλληψή του. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 55χρονος έσερνε επί μέτρα το γαϊδουράκι, όταν αυτό έχανε την ισορροπία του και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το αυτοκίνητο, επειδή ο κατηγορούμενος ανέπτυσσε ταχύτητα, καθώς ακολουθούσαν και άλλα ΙΧ.

Στην απολογία του και χθες ο 55χρονος υποστήριξε, όπως και την περασμένη Δευτέρα, ότι αν δεν χτυπούσε το ζώο θα πέθανε από «σκοίνιασμα» (μάτιασμα).

«Το ζώο φοβήθηκε, έπαθε πανικό ή το μάτιασαν» επανέλαβε, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο. Να σημειωθεί, τέλος, ότι στον 55χρονο φέρεται να επιβλήθηκαν επίσης αυστηρά διοικητικά πρόστιμα για την πράξη του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου