ΤΟΠΙΚΑ

Μεταγωγές για το επεισόδιο έντασης που προκλήθηκε στις φυλακές Βόλου

μεταγωγές-για-το-επεισόδιο-έντασης-πο-457103

Από πειθαρχικό συμβούλιο πέρασαν 11 κρατούμενοι αλλοδαποί

Πειθαρχικές μεταγωγές σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης επιβλήθηκαν στους πρωταίτιους του επεισοδίου έντασης που προκλήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στις φυλακές Βόλου.

Ομάδα περίπου είκοσι κρατούμενων αλλοδαπών, κατά κύριο λόγο Πακιστανοί, προκάλεσε φθορές σε δύο καρτοτηλέφωνα και έσπασε τα τζάμια διαδρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων στα κελιά τους όπου σημειωτέον εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα.

Το επεισόδιο είχε διαρκέσει από τις 6 το απόγευμα έως και τις 7.30, διάστημα στο οποίο οι κρατούμενοι παρέμεναν στο προαύλιο χώρο και χτυπούσαν μεταλλικά αντικείμενα στο τσιμέντο.

Το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης είχαν κληθεί για να επαναφέρουν την τάξη, όπως και μεγάλη αστυνομική δύναμη για επιτήρηση με στόχο την πρόληψη.

Τελικά οι κρατούμενοι επέστρεψαν μόνοι στα κελιά τους και έληξαν την κινητοποίηση.

Το πειθαρχικό συμβούλιο που συγκλήθηκε κάλεσε σε απολογία έντεκα συνολικά κρατούμενους, που κρίθηκε ότι ήταν εκείνοι που παρότρυναν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε σχεδόν στην πλειοψηφία αυτών μεταγωγή σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ στους υπόλοιπους υπαίτιους βαθμούς ποινής και στέρηση εργασίας.

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου αυτή τη στιγμή κρατούνται περί τους 105 κρατούμενους, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις των φυλακών είναι 54.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους είναι αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 21 ετών.

Στις φυλακές του Βόλου προκαλούνται επεισόδια ανά τακτά χρονικά διαστήματα εξαιτίας των φυλετικών διαφορών που υπάρχουν ή για ασήμαντη αφορμή.

Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι αλλοδαποί διαμαρτυρήθηκαν κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον έλεγχο που έγινε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου