ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη εργολάβου για ατύχημα που προκλήθηκε από λακκούβα

καταδίκη-εργολάβου-για-ατύχημα-που-πρ-457739

Το τροχαίο σημειώθηκε τον Ιανουάριο 2017 στη Λαρίσης

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών επέβαλε προχθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 52χρονο εργολάβο της ΔΕΥΑΜΒ που είχε αναλάβει την επικάλυψη τομών του οδοστρώματος.

Η υπόθεση αφορούσε σε τροχαίο ατύχημα τον Ιανουάριο του 2017 εξαιτίας λακκούβας.

Στις 16 Ιανουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι στην οδό Λαρίσης ένα δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι εκτρεπόταν από την πορεία του εξαιτίας της λακκούβας και ανατρεπόταν.

Από το τροχαίο η γυναίκα σύρθηκε στο οδόστρωμα, υπέστη εγκαύματα, ενώ χτύπησε και στο μάτι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε ράμματα.

Η παθούσα περιέγραψε στο Δικαστήριο ότι η λακκούβα στο δρόμο ήταν μεγάλου μεγέθους, ενώ δεν υπήρχε και σήμανση για να μπορέσει κανείς να την αποφύγει.

Για τον τραυματισμό της τέλος, φέρεται να παραδέχτηκε ότι δεν φορούσε το προστατευτικό της κράνος.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι κατέβαλε προσπάθειες για να κλείσει τη λακκούβα αλλά λόγω των χιονοπτώσεων εκείνης της περιόδου το οδόστρωμα είχε πιάσει παγετό, με αποτέλεσμα τα εργοστάσια να μην παράγουν ασφαλτόμειγμα.

Είπε έτσι ότι για να κλείσει τη λακκούβα έριχνε χαλίκι που όμως διαλυόταν από τη διέλευση εκχιονιστικών μηχανημάτων, φορτηγών, άλλων ΙΧ.

Μάλιστα υποστήριξε ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης είχε πολύ άγχος και τέλος ζήτησε «συγγνώμη».

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου