ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο στις φυλακές Βόλου

επεισόδιο-στις-φυλακές-βόλου-460141

Από κρατούμενους που διαμαρτυρήθηκαν για έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων

Νέο επεισόδιο προχθές το απόγευμα στις φυλακές Βόλου με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά 20 περίπου κρατούμενους Πακιστανούς

Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα με αφορμή έλεγχο που είχε γίνει νωρίτερα στα κελιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν και κατέσχεσαν αιχμηρά αντικείμενα που είχαν φτιάξει πρόχειρα οι κρατούμενοι.

Οι αλλοδαποί εξαγριώθηκαν από την κατάσχεση των αντικειμένων και βγήκαν εκτός ελέγχου.

Επί μιάμιση ώρα διαμαρτυρόμενοι βρίσκονταν έξω από τα κελιά τους, ενώ προκάλεσαν φθορές σε δύο καρτοτηλέφωνα και έσπασαν τζάμια σε διάδρομο.

Ακολούθως χτυπούσαν στο τσιμέντο τα μεταλλικά αντικείμενα από τα κατεστραμμένα καρτοτηλέφωνα.

Οι υπάλληλοι εξωτερικοί φρούρησης προσπαθούσαν να επαναφέρουν την τάξη. Το σύνολο των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων κλήθηκαν και μετέβησαν στις φυλακές Βόλου για λόγους πρόληψης, ενώ κλήθηκε και μεγάλη αστυνομική δύναμη για παν ενδεχόμενο.

Κάποιοι από τους κρατούμενους υπέστησαν τραυματισμούς μικρής έκτασης από την καταστροφική μανία που είχαν. Δεν απαιτήθηκε η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Βόλου.

Τελικά η διαμαρτυρία έληξε γύρω στις 7.30 το απόγευμα οπότε οι κρατούμενοι αποχώρησαν από το προαύλιο και επέστρεψαν στα κελιά τους βάζοντας τέλος στο σκηνικό έντασης που είχαν στήσει από μόνοι τους.

Για το νέο περιστατικό έντασης ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Βόλου και οι διαμαρτυρόμενοι Πακιστανοί επρόκειτο χθες να περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο.

Επισημαίνεται ότι στα τέλη του Μαΐου υπήρξε τραυματισμός κρατούμενου με αιχμηρό αντικείμενο μετά από συμπλοκή που συνέβη για την αρχηγία του θαλάμου με πρωταγωνιστές και πάλι Πακιστανούς κρατούμενους.

Η Εισαγγελία Βόλου είχε επιβάλει πειθαρχικές ποινές και είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου αυτή τη στιγμή κρατούνται περί τους 105 κρατούμενους, ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις των φυλακών είναι 54.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους είναι αλλοδαποί ηλικίας από 19 έως 21 ετών.

Στις φυλακές του Βόλου προκαλούνται επεισόδια ανά τακτά χρονικά διαστήματα εξαιτίας των φυλετικών διαφορών που υπάρχουν ή για ασήμαντη αφορμή.

Ωστόσο, αυτή τη φορά φαίνεται ότι οι αλλοδαποί διαμαρτυρήθηκαν για αντίποινα για τον έλεγχο που υπέστησαν στα κελιά τους από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου