ΤΟΠΙΚΑ

Εφαγε τσιγαριλίκι για να μην τον συλλάβουν

εφαγε-τσιγαριλίκι-για-να-μην-τον-συλλά-465882

Καμπάνα για επεισόδιο στην Ε.Ο. Βόλου – Τσαγκαράδας

Πήγαινε να γνωρίσει τους γονείς της εκλεκτής της καρδιάς του γεμάτος όνειρα και αισιοδοξία για το αύριο, όμως μία σειρά από λάθη ανέτρεψαν τον σχεδιασμό του και τον οδήγησαν τελικά κρατούμενο στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για αντίσταση και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση.

Σε απίστευτες περιπέτειες έβαλε 29χρονο Αθηναίο το τσιγαριλίκι με μείγμα καπνού και κάνναβης, που είχε στην κατοχή του. Σε έλεγχο αστυνομικών της ΟΠΚΕ έβαλε το τσιγαριλίκι στο στόμα του και το έφαγε, ενώ αντιστάθηκε και στη σύλληψη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Αυγούστου 2018 στις 9.20 το βράδυ στον δρόμο Βόλου – Τσαγκαράδας στο ύψος της Πορταριάς και συζητήθηκε προχθές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο 29χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών με αναστολή. Λίγα λεπτά μετά το σήμα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ να σταματήσει για έλεγχο ο κατηγορούμενος ακινητοποιούταν και οδηγούταν στα κρατητήρια, ενώ η καλή του τον αναζητούσε στο τηλέφωνο και δεν μπορούσε να τον βρει.

«Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μετά έβγαλε έξω το σκύλο του, ένα μεγαλόσωμο ζώο συντροφιάς. Φοβούμενος μη μου επιτεθεί ο σκύλος, έκανα πίσω και τότε ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και έβγαλε ένα τσιγαριλίκι με μείγμα καπνού και κάνναβης που είχε επάνω του και το έβαλε στο στόμα του», είπε στο δικαστήριο αστυνομικός που εξετάστηκε ως μάρτυρας.

Σε δευτερόλεπτα τέσσερις συνολικά αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ορμούσαν στον 29χρονο για να τον προλάβουν, όμως δεν τα κατάφεραν. Ο κατηγορούμενος αντιστεκόμενος έπεφτε στον δρόμο και οι αστυνομικοί τον ακινητοποιούσαν για να τον συλλάβουν.

«Του τηλεφωνούσα για να τον βρω, αλλά δεν τα κατάφερνα. Ανησυχώντας τηλεφώνησα και στην Αστυνομία», ανέφερε η κοπέλα του 29χρονου στο δικαστήριο για το συμβάν εκείνης της νύχτας.

«Ζητώ συγγνώμη για τις πράξεις μου. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς φθάσαμε έως εδώ. Πρώτη φορά θα έκανα τσιγάρο, γιατί θα πήγαινα διακοπές με την κοπελιά μου. Ίσως μάλιστα να μην το έκανα. Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο ο 29χρονος.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς. Προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία με το ζώο σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν τέσσερις αστυνομικοί της ΟΠΚΕ να φοβήθηκαν αυτό το σκυλάκι».

Το σκυλί πάντως στις φωτογραφίες δεν αναγνωρίστηκε από τον αστυνομικό, ενώ το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις δύο κατηγορίες. Μάλιστα ενώ ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή φυλάκισης δεκατριών μηνών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου