ΤΟΠΙΚΑ

Απομάκρυναν τον 68χρονο από τον τόπο του

απομάκρυναν-τον-68χρονο-από-τον-τόπο-του-467169

Ελεύθερος με όρους ο ηλικιωμένος Βολιώτης, που θώπευσε το παιδί των γειτόνων του – «Δεν είχα καμία πρόθεση», ισχυρίστηκε απολογούμενος

Χαιρέτησε το παιδί των γειτόνων του εγκάρδια, το αγκάλιασε και το φίλησε, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να το προσβάλει.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται απολογούμενος χθες στον ανακριτή Βόλου ο 68χρονος, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου για αποπλάνηση ανήλικης ηλικίας 13 ετών.

Ο κατηγορούμενος, που κατηγορείται ότι την περασμένη Παρασκευή το βράδυ θώπευσε το παιδί των γειτόνων του, οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Εναντίον του η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανήλικης, που έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση.

Απολογούμενος ο 68χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι όταν διασταυρώθηκε τυχαία με την 13χρονη την αγκάλιασε και τη φίλησε για να την καληνυχτίσει, εννοώντας πως δεν προέβη σε καμία ενέργεια τουλάχιστον σκόπιμη που να είχε ως στόχο να φέρει το παιδί σε δύσκολη θέση.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του φαίνεται ότι δεν έγινε δεκτός. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 68χρονος αφέθηκε ελεύθερος με σειρά περιοριστικών όρων. Η Εισαγγελία Βόλου τού επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και εγγυοδοσία ύψους 5.000 ευρώ.

Ακόμη, του επέβαλε να απομακρυνθεί από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, κάτι με το οποίο συμφώνησε και η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ώστε να διασφαλιστεί η ανήλικη, εφόσον με τις ενέργειες και με τις πράξεις του 68χρονου προσεβλήθη και να μένει σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να πλησίασε την ανήλικη με το πρόσχημα να της προσφέρει ένα φρούτο και ενώ το κοριτσάκι αρνήθηκε εκείνος επέμεινε. Συγκεκριμένα, την αγκάλιασε, τη φίλησε και τη θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματός της, ενώ ζήτησε από την 13χρονη να τον φιλήσει αν και εκείνη δεν ήθελε.

Οι πράξεις του 68χρονου, που είχαν επαναληφθεί άλλη μία φορά στο πρόσφατο παρελθόν, προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψη του κοριτσιού.

Την επομένη η 13χρονη μίλησε στους γονείς της για την τραυματική της εμπειρία και εκείνοι σοκαρίστηκαν. Αναστατωμένη η οικογένεια απευθύνθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε τον ηλικιωμένο γείτονά της για αποπλάνηση.

Ο 68χρονος, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, κρατήθηκε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου