ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση δύο ετών για ταξίδια – μαϊμού

φυλάκιση-δύο-ετών-για-ταξίδια-μαϊμού-472130

Σε βάρος 36χρονου Θεσσαλονικιού, που εξαπάτησε 38χρονο Βολιώτη επαγγελματία

Πλήρωσε ποσό ύψους 1.740 ευρώ για να περάσει με την οικογένειά του διακοπές στο Παρίσι, αλλά ούτε διακοπές πήγε, ούτε και τα χρήματά του πήρε ποτέ πίσω.Ανυποστήρικτη έκρινε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την έφεση που άσκησε 36χρονος Θεσσαλονικιός, ο οποίος κατηγορούταν για απάτη και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δύο έτη φυλάκισης με αναστολή.

Το Νοέμβριο του 2012 ο κατηγορούμενος είχε δημοσιεύσει σελίδες στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες υπήρχαν δελεαστικές διαφημίσεις – προσφορές για ταξίδια στο εξωτερικό, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να αρπάξει διάφορα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες που ήθελαν να κάνουν διακοπές και έκαναν σχέδια.

Συγκεκριμένα εξαπάτησε έναν 38χρονο Βολιώτη επαγγελματία ο οποίος ήθελε να κλείσει ταξίδι στη Γαλλία για τέσσερα άτομα. Ο επαγγελματίας είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον 36χρονο και ο απατεώνας του είχε αναλύσει το πρόγραμμα των ταξιδιών, το κόστος τους, λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη οργάνωση των διακοπών.

Εχοντας πείσει λοιπόν τον επαγγελματία για τα ολοκληρωμένα προγράμματα διακοπών που δήθεν έκανε, ο επιτήδειος παρότρυνε τον επαγγελματία να προβεί στην κατάθεση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό λέγοντάς του ότι μετά από πέντε μέρες από την κατάθεση θα λάμβανε ταχυδρομικώς τα εισιτήριά του και όλα τα άλλα απαραίτητα έγγραφα για τις εισόδους του στη Disneyland και σε άλλα τουριστικά θέρετρα.

Όμως, το διάστημα των πέντε ημερών πέρασε και ο 38χρονος Βολιώτης δεν έλαβε κανένα δέμα από τα ΕΛΤΑ ούτε βέβαια πήρε και ποτέ πίσω τα χρήματά του πίσω.

Έλαβε μόνο ένα μήνυμα μέσω του κινητού του τηλεφώνου με το οποίο ο 36χρονος τον διαβεβαίωνε ότι είχαν κλειστεί οι θέσεις τους προφανώς σε μία προσπάθειά του να κερδίσει χρόνο και να εξαφανίσει στη συνέχεια κάθε ίχνος του πίσω του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 και ο 36χρονος καταδικάστηκε και άσκησε έφεση. Όμως, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ανυποστήρικτη την έφεση διατηρώντας σε βάρος του κατηγορούμενου την ίδια απόφαση με αυτή του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Επισημαίνεται ότι ο Βολιώτης επαγγελματίας δεν ήταν ο μόνος που έπεσε στην πλεκτάνη του 36χρονου και εξαπατήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα του απατεώνα έπεσαν και άλλα πολλά άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που το σφάλμα τους ήταν απλώς ότι εκείνη την περίοδο έκαναν σχέδια για μερικές ημέρες χαλάρωσης και έτυχε να ενημερωθούν μέσω του internet για τις δελεαστικές προτάσεις του επιτήδειου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση είχε διαπιστωθεί ότι ο 36χρονος είχε εξαπατήσει άλλα 29 άτομα τα σχέδια των οποίων για διακοπές ναυάγησαν με τον ίδιο απροσδόκητο τρόπο καθώς και τις διακοπές τους δεν έκαναν και ζημιώθηκαν με μεγάλα ποσά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου