ΤΟΠΙΚΑ

Τί ισχυρίστηκε Βολιώτης αθλητής για την κατοχή αναβολικών

τί-ισχυρίστηκε-βολιώτης-αθλητής-για-τ-474792

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και όχι στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμφθηκε και δικάστηκε χθες για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα ο 52χρονος Βολιώτης αθλητής bodybuilding, που συνελήφθη στις 9 Ιανουαρίου 2018 για διακίνηση αναβολικών σε ευρύ κύκλο γνωστών, που είχε σε γυμναστήρια.

Εναντίον του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου σχημάτισε βούλευμα για απλή κατοχή παράνομων αναβολικών ουσιών για αποκλειστική του χρήση και όχι για διακίνηση.

Ο 52χρονος, που είχε απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου μετά από τη σύλληψή του και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δικάστηκε τελικά χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει τα αναβολικά από την Αγγλία μέσω διαδικτύου και δεν γνώριζε ότι είναι παράνομα.

Ακόμη τόνισε ότι τα χρησιμοποιούσε για ιδία χρήση για τη βελτίωση της αγωνιστικής του κατάστασης και ότι στο σπίτι είχε και άλλα αντίστοιχα, όπως βιάγκρα και συμπληρώματα για τα νεφρά και το συκώτι, που του χρειάζονται για τις προπονήσεις.

Ο ίδιος επισήμανε ότι συμμετέχει σε αγώνες, ότι η σύλληψη τού στέρησε την έξοδό του στο εξωτερικό και ότι περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για να ξεκινήσει και πάλι τους αγώνες, καθώς περιλαμβάνεται σε ειδική κατηγορία αθλητών bodybuilding άνω των 50 ετών.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του για το αδίκημα της κατοχής παράνομων αναβολικών ουσιών και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου και της συνεργασίας του με τις αρχές για τον εντοπισμό των ουσιών.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης Νικόλαος Χατζησταματίου επισήμανε στο δικαστήριο ότι τα αναβολικά που κατείχε ο 52χρονος ήταν επί της ουσίας νόμιμα και όχι παράνομα, αφού τα είχε προμηθευτεί από την Αγγλία και γι’ αυτό δεν είχαν την απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΦ όπως έχουν άλλα σκευάσματα στη χώρα.

Ακόμη τόνισε ότι όλοι οι υπεραθλητές κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών και υπενθυμίζοντας την ιστορία γνωστού ολυμπιονίκη ζήτησε την αθώωση του κατηγορούμενου.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για λήψη απόφασης και τελικά αργά το μεσημέρι αποφάσισε να συνεχίσει στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 προκειμένου να παραστεί στη δίκη και να εξεταστεί μάρτυρας αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του 52χρονου κατηγορούμενου οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει και κατασχέσει:

– 44 κουτιά που περιείχαν 1.316 αμπούλες και ταμπλέτες αναβολικών σκευασμάτων.

– 2 κουτιά που περιείχαν 168 κάψουλες αναβολικών σκευασμάτων.

– 39 μη τυποποιημένα δισκία αναβολικών σκευασμάτων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

– Δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου