ΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» αιτήσεων επανακαταμέτρησης στο Πρωτοδικείο Βόλου

βροχή-αιτήσεων-επανακαταμέτρησης-480435

Για τους σταυρούς προτίμησης και μεταξύ άλλων τα άκυρα ψηφοδέλτια

Σειρά αιτήσεων επανακαταμέτρησης ψήφων κατατέθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου. Εως αργά το μεσημέρι τουλάχιστον δέκα υποψήφιοι στις περιφερειακές, τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές είχαν απευθυνθεί στα Δικαστήρια και είχαν καταθέσει αιτήσεις.

Τα συνεργεία των δικαστικών υπαλλήλων εργάζονται πυρετωδώς και συνεχίζουν την επανακαταμέρηση των ψήφων στους δήμους Βόλου, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Συγκεκριμένα στα Δικαστήρια απευθύνθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Χαλέβας. Ο κ. Χαλέβας ζήτησε εκ νέου έλεγχο των ψήφων του καθώς ενώ στα 349 από τα 500 τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εμφανιζόταν δεύτερος στην προτίμηση των πολιτών σε σχέση με άλλους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του, ωστόσο στη συνέχεια με το 100% των αποτελεσμάτων ήρθε τρίτος σε σταυρούς και με λιγότερες ψήφους.

Παράλληλα επανακαταμέτρηση των ψήφων της ζητεί η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέο η κ. Σένια Παξινού, η οποία ήρθε δέκατη έκτη σε ψήφους (1205) και η εκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο θα εξαρτηθεί από την κατανομή των εδρών στην ομάδα πλειοψηφίας από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε, Θέλουμε και μπορούμε» , Θεοδωρής Τζούμας, νέο δήμαρχος της Σκιάθου, που ήρθε πρώτος σε ψήφους στον β’ γύρο των εκλογών με το 58,04% των ψήφων ζήτησε να ελεγχθούν ξανά τα άκυρα ψηφοδέλτια.

Αίτηση κατέθεσε και ο Κωνσταντίνος Ταλαδιανός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου με τον συνδυασμό «Το νησί μας πρώτα –δημιουργία ξανά» του Σταμάτη Περίσση που ήρθε πρώτος στον β’ γύρο των εκλογών με το 51,27% των ψήφων, ισχυριζόμενος ότι οι σταυροί του μπήκαν αντίθετα σε σχέση με τη συνυποψήφιά του Μαρία Σοφικίτου Σίσκου με αποτέλεσμα να μην εκλέγεται.

Ακόμη, ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας Νοτίου Πηλίου» Μιλτιάδης Παπαδημητρίου που ήρθε δεύτερος στις δημοτικές εκλογές με το 35,29% των ψήφων ζήτησε επανακαταμέρηση των άκυρων ψηφοδελτίων που έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Από το δήμο Νοτίου Πηλίου αίτηση για επανακαταμέτρηση ψήφων κατέθεσε και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Παπαδημητρίου Ελένη Μιχάλη, που ήρθε δεύτερη σε ψήφους στην εκλογική Περιφέρεια Τρικερίου λαμβάνοντας 170 ψήφους ενώ ο πρώτος από τον ίδιο συνδυασμό, ο κ. Παναγιώτης Σταματάς είχε 173 ψήφους.

Οσον αφορά στον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, συνολικά κατατέθηκαν τέσσερις αιτήσεις.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης ζήτησε επανακαταμέτρηση των έγκυρων και των άκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού του «Ενωτική Συνεργασία», με την πεποίθηση ότι δικαιούται να λάβει μία ακόμη έδρα.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στο Τρίκερι κ. Νεκτάριος Τσιρογιάννης που ισοψήφισε με τον κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο με 87 ψήφους ζητεί επανακαταμέτρηση πιστεύοντας ότι θα βγει νέος πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

Ακόμη, η κ. επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Ενότητας» Μαρία Σαμαρά που ήρθε δεύτερη σε ψήφους στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών με το 48,29% των ψήφων ζήτησε επανεξέταση των ψήφων στον α’ γύρο των εκλογών στο 286 Β εκλογικό τμήμα τοπικής κοινότητας Τσαγκαράδας, ισχυριζόμενη ότι υπάρχει αντιφατικότητα στην καταχώρηση ψήφων στο πρακτικό. Επιπλέον ζητεί επανακαταμέτρηση των ψήφων της για το β’ γύρο με το επιχείρημα ότι η SingularLogic την εμφάνιζε κάποια στιγμή πρώτο συνδυασμό στην κατάταξη εν αντιθέσει με τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται εντός πέντε ημερών από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων συμπεριλαμβανομένου και του Σαββατοκύριακου. Η ανάρτηση για τις περιφερειακές εκλογές έγινε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, ενώ η ανάρτηση για τους δήμους και κοινότητες προχθές Πέμπτη 6 Ιουνίου. Οι προθεσμίες λοιπόν για αιτήσεις επανακαταμέτρησης λήγουν τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα.

Σήμερα Σάββατο το Πρωτοδικείο Βόλου θα είναι ανοικτά από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Αύριο Κυριακή θα είναι κλειστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου