ΤΟΠΙΚΑ

Απαγορεύονται αυστηρά οι καύσεις σε υπαίθριους χώρους

απαγορεύονται-αυστηρά-οι-καύσεις-σε-υ-488748

Οδηγίες στην Πυροσβεστική Βόλου από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

Τέρμα στην ανοχή για πυρκαγιές στην ύπαιθρο που εκδηλώνονται λόγω καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έστειλε οδηγίες σε όλες της Πυροσβεστικές Αρχές και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για άμεση κλήση των υπαιτίων σε δίκη στο Πταισματοδικείο Βόλου από το δημόσιο κατήγορο της Πυροσβεστικής και εναντίον τους θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα που μπορεί να φθάνουν και τα 300 ευρώ.

Οι καύσεις υπολειμμάτων αγροτικών καλλιεργειών απαγορεύεται καθώς από 1η Μαΐου ξεκίνησε η νέα αντιπυρική περίοδος.

Κάθε χρόνο δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις μετατρέπονται σε στάχτη σε εκατοντάδες στρέμματα, όμως το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι ότι από καύσεις σε υπολείμματα καλλιεργειών ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθούν πυρκαγιές που μπορεί να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου κλήθηκε να παρέμβει σε όλη τη Μαγνησία σε έξι δασικές πυρκαγιές με καιόμενη γη έκτασης 470,002 στρεμμάτων, σε δεκατέσσερις πυρκαγιές σε χορτολιβαδικές εκτάσεις με καιόμενη γη έκτασης 330,98 στρεμμάτων και σε έντεκα πυρκαγιές σε καλαμιές και βάλτους με καιόμενη γη σε έκταση 8,65 στρεμμάτων.

Ακόμη παρενέβη σε 27 γεωργικές πυρκαγιές με καιόμενη έκταση 31,17 στρεμμάτων, σε δεκαέξι πυρκαγιές σε υπολείμματα καλλιεργειών με καιόμενη γη σε έκταση 45,48 και σε δεκατέσσερις πυρκαγιές σε λοιπές εκτάσεις με καιόμενη γη σε έκταση 7,033 στρεμμάτων. Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές αυτές εκδηλώθηκαν λόγω αγροτικών εργασιών.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου