ΤΟΠΙΚΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά του Βόλου λόγω εκλογών

υποτονική-η-κίνηση-στην-αγορά-του-βόλο-495506

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται οι έμποροι του Βόλου. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό, με αποτέλεσμα η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα να είναι υποτονική.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Αποστόλης Οντόπουλος σημειώνει ότι μετά το δεκαήμερο των εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα δεν δουλεύουν με ικανοποιητικούς τζίρους.
«Βέβαια νομίζω ότι η κίνηση συγκρατείται στα περσινά επίπεδα. Αυτό είναι το μόνο θετικό. Δεν φαίνεται να έχουμε σοβαρές απώλειες σε σχέση με πέρυσι. Θα το δούμε όμως αυτό στο τέλος του μήνα», προσθέτει ο ίδιος.

Το α’ τετράμηνο ήταν για τον εμπορικό κόσμο πολύ δύσκολο. Οι γιορτές και στη συνέχεια το δεκαήμερο των εκπτώσεων έδωσαν μία ώθηση διαφορετικά οι απώλειες ήταν τραγικές. Τώρα η υποτονική κίνηση προκαλεί διάχυτο προβληματισμό.

«Οι έμποροι είναι σε κατάσταση πανικού. Δεν υπάρχει στην αγορά καθόλου ρευστότητα. Ελπίζουμε λοιπόν να τελειώσει αυτή η εκλογική αναμέτρηση και να αργήσει να έρθει η επόμενη καθώς υπάρχει η φήμη ότι δεν θα αργήσουν οι βουλευτικές εκλογές», προσθέτει ο ίδιος.

Από την πλευρά του το μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας Κώστας Τσέλιος σημειώνει ότι «πάντοτε όλη αυτή η προεκλογική τρομοκρατία δεν βοηθάει την αγορά».

«Θεωρούμε ότι πρέπει οι πολιτικοί να μην παίζουν εις βάρος μας. Αν είναι να γίνουν βουλευτικές εκλογές να γίνουν σύντομα ώστε η προεκλογική περίοδος να μην τραβήξει πολύ και είναι μεγάλη», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σημειώνει ότι «η εμπορική αγορά του Βόλου δεν αντέχει να «χαθεί το καλοκαίρι». Η κίνηση στα καταστήματα είναι πεσμένη καθώς το ενδιαφέρον είναι στραμμένο αλλού».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου