ΤΟΠΙΚΑ

Τους έδωσε εργασία & μόλις αυτός πέθανε του «άδειασαν» το σπίτι

τους-έδωσε-εργασία-μόλις-αυτός-πέθαν-516984

Μετά το θάνατο του ηλικιωμένου που φρόντιζαν, άρπαξαν από την οικία του ακριβά κοσμήματα, ασημικά, πίνακες, χαλιά

Τους έδωσε εργασία απασχολώντας τους επί σειρά ετών και εκείνοι ως ανταπόδοση μετά τον θάνατό του «άδειασαν» το σπίτι από πολύτιμα αντικείμενα συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμπεται για να εκδικαστεί τη Δευτέρα υπόθεση υπεξαίρεσης αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με φερόμενους ως δράστες ένα ζευγάρι Αλβανών ηλικίας περίπου 50 ετών.

Συγκεκριμένα η υπόθεση εκδικάζεται μετά από μήνυση της ανιψιάς 75χρονου Βολιώτη, που απεβίωσε, και του ηλικιωμένου πατέρα της.

Οι παθόντες όταν κλήθηκαν να αποδεχθούν την κληρονομιά του ευκατάστατου θείου –κουνιάδου, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και μία βίλα σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι από την εν λόγω μονοκατοικία απουσίαζαν αντικείμενα αξίας, όπως κοσμήματα, λίρες, πίνακες, ασημικά και το περίεργο της υπόθεσης ήταν ότι στην οικία δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης… Οι κληρονόμοι άρχισαν να ερευνούν με ενδιαφέρον την υπόθεση και τελικά δεν άργησαν να φθάσουν στη Δικαιοσύνη . Οι υποψίες τους ότι το ζευγάρι που βοηθούσε τον ηλικιωμένο συγγενή τους, η γυναίκα για τις δουλειές στο σπίτι και ο άνδρας για τις εργασίες στον κήπο, είχαν επιβεβαιωθεί.

Αμεσα κινητοποιήθηκε τότε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου. Μετά από την καταγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση και στην πορεία παρέπεμψε την υπόθεση στην ανάκριση. Τα αντικείμενα που απουσίαζαν διαπιστώθηκε ότι είναι όντως ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Η υπόθεση εκδικάζεται μετά από εφτά χρόνια από τον θάνατο του ευκατάστατου ηλικιωμένου.

Οι κληρονόμοι απευθύνθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2016 όταν διαπίστωσαν τις απώλειες. Το σπίτι τούς παραδόθηκε το 2014 μετά από αποδοχή κληρονομιάς, ενώ ο ηλικιωμένος απεβίωσε δύο χρόνια νωρίτερα. Ο άτυχος 75χρονος δεν είχε αποκτήσει παιδιά από τον γάμο του, ενώ λίγο μετά τον θάνατό του έφυγε από τη ζωή και η σύζυγός του. Ηταν ένα ιδιαίτερα αγαπημένο ζευγάρι, ενώ οι μόχθοι τους είχαν αποφέρει καρπούς. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παρέπεμψε την υπόθεση για εκδίκαση στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με κατηγορίες κατά του ζευγαριού που απασχολούσε ο ηλικιωμένος.

Η υπόθεση θα συζητηθεί τη Δευτέρα μετά από δύο αναβολές, με το ζευγάρι Αλβανών να αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπεξαίρεσης ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου