ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η απόφαση για την άδεια Κουφοντίνα

σήμερα-η-απόφαση-για-την-άδεια-κουφοντ-519696

Συνεχίζει να μη δέχεται τροφή και θεραπεία ο πολυισοβίτης

Παραμένει νοσηλευόμενος στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας, εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου για το αίτημα της άδειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος πολυισοβίτης νοσηλεύεται φρουρούμενος προληπτικά χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας από την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει από την περασμένη Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόρριψη του αιτήματός του για άδεια.

Χθες μετά από εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε για τη σίτισή του οι γιατροί τού χορήγησαν υγρά ενδοφλεβίως.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο Νοσοκομείο Βόλου άλλες δύο με τρεις μέρες.

Τα μέτρα φύλαξης στο Νοσοκομείο Βόλου από 40 αστυνομικούς συνεχίζουν να ισχύουν από την Αστυνομία, ενώ διακριτική είναι η επιτήρηση του δικαστικού μεγάρου Βόλου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα και να αποφασίσει για το αίτημα χορήγησης άδειάς του που απορρίφτηκε μετά από αίτημα – βέτο που άσκησε ο εισαγγελέας εφετών στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο έχει κρίνει ανάλογη προσφυγή εισαγγελέα φυλακών και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τότε το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο είχε καλέσει σε ακρόαση τον πολυισοβίτη και στη συνέχεια εξέδωσε απορριπτικό βούλευμα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου