ΤΟΠΙΚΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Βόλου

σε-κινητοποίηση-προχωρούν-τα-πληρώμα-527416

Δεν θα γίνονται δευτερογενείς διακομιδές από τους εργαζόμενους

Σταματά τις δευτερογενείς διακομιδές το ΕΚΑΒ Βόλου. Ο διάλογος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη δεν τελεσφόρησε και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ κάνουν πράξη το εξώδικό τους. Από Δευτέρα 6 έως και τις 20 Μαΐου σταματούν τις δευτερογενείς διακομιδές, ακολουθώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Συγκεκριμένα όλη η δύναμη των ασθενοφόρων θα είναι στα επείγοντα περιστατικά για το Νοσοκομείο, στις διακομιδές από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, ενώ κανονικά θα εξυπηρετούνται καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς.

Τα ασθενοφόρα δεν θα εξυπηρετούν διακομιδές για εξιτήρια από τις κλινικές του Νοσοκομείου, επανεξετάσεις με ραντεβού, επιστροφές από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

«Είχαμε ενημερώσει για τα αιτήματά μας στο πλαίσιο του διαλόγου που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό και τον διαμεσολαβητή, στις 15 Απριλίου. Δυστυχώς, ο κ. Πολάκης ενέκρινε την απόφαση ότι το ΕΚΑΒ θα πρέπει να τα κάνει όλα»», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας – μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παναγιώτης Δαρειώτης.

Οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τις δευτερογενείς διακομιδές εκτός αν κληθούν εκ νέου σε διάλογο.

Ζητούν να ενεργοποιηθεί νόμος, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στους διοικητές των Νοσοκομείων να προχωρήσουν σε προκήρυξη πρόσληψης πληρώματος ασθενοφόρου (όχι διασωστών) ώστε να εξυπηρετούνται και αυτές οι διακομιδές, οι δευτερεύουσες και οι όχι επείγουσες.

Σε επίπεδο Μαγνησίας ο κ. Δαρειώτης λέει ότι απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον δέκα διασωστών, καθώς τα Κέντρα Υγείας παραμένουν μη επανδρωμένα.

«Με ενέργειες οι οποίες που έχουν γίνει έχουν φύγει συνάδελφοι από τα ασθενοφόρα και έχουν πάει σε αλλότρια καθήκοντα, π.χ. απασχολούνται ως υπάλληλοι γραφείο ή εξυπηρετούν το Νοσοκομείο. Η δύναμη των διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρων μειώθηκε με αποτέλεσμα στην κίνηση να βγαίνει λιγότερη δύναμη για την κάλυψη του Νομού», εξηγεί ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου