ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή ο 43χρονος για τις κλοπές στον Βόλο

στη-φυλακή-ο-43χρονος-για-τις-κλοπές-στο-563247

Ποινή 38 μηνών χωρίς αναστολή και μετατροπή επέβαλε το Αυτόφωρο

Είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών, με αποτέλεσμα να του έχει επιβληθεί συνολική ποινή 17 ετών και να έχει εκτίσει και ποινές φυλάκισης, ωστόσο υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών υπέπεσε και σε νέα αδικήματα.

Ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή και μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 43χρονο Βολιώτη, που συνελήφθη προχθές για τέσσερις κλοπές στον Βόλο.

Από τις 20 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2019 ο κατηγορούμενος έκλεψε διάφορα αντικείμενα από ιδιωτική κλινική, κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και δύο αποθήκες και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να κατέχει μέρος των κλοπιμαίων.

Ο 43χρονος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών φαρμάκων και ζήτησε να του δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία να νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ώστε μετά από δέκα μέρες να απασχοληθεί σε θέση εργασίας που του προτάθηκε ύστερα από πολλά χρόνια ανεργίας.

«Δεν ξαναγράφω φάρμακα. Δεν θα με ξαναδείτε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο έχοντας επισημάνει ότι οι γονείς του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο, το οποίο δεν του αναγνώρισε και κανένα ελαφρυντικό. Στο Αυτόφωρο παρέστησαν και εξετάστηκαν ως μάρτυρες όλοι οι παθόντες.

Καθαρίστρια σε ιδιωτική κλινική ανέφερε ότι την 1 Απριλίου είδαν στο υπόγειο της κλινικής ένα άτομο να κινείται βιαστικά, να μπαίνει στα αποδυτήρια και στη συνέχεια να απομακρύνεται. «Υποθέσαμε ότι ήταν συνοδός ασθενών όμως στη συνέχεια διαπίστωσα ότι έλειπε από το πορτοφόλι μου ποσό 290 ευρώ, ενώ από συνάδελφό του έλειπε ποσό 15 ευρώ», ενημέρωσε το δικαστήριο.

Aπό την πλευρά του οικοδόμος που είχε αγοράσει κλεμμένα αντικείμενα από τον 43χρονο είπε στο δικαστήριο ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο επειδή μένουν στην ίδια γειτονιά και ότι εκείνος τον επισκέφτηκε για να του ζητήσει να του πουλήσει ένα αλυσοπρίονο και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα αντί του ποσού των 60 ευρώ. «Σκέφτηκα ότι δεν τα χρειαζόταν άλλο και τα αγόρασα δίχως να γνωρίζω ότι είχαν κλαπεί», επισήμανε.

Αλλος παθών σημείωσε ότι στις 22 Μαρτίου διαπίστωσε ότι δύο αλυσοπρίονά του αξίας 1.400 ευρώ είχαν κάνει φτερά. «Η εξωτερική πόρτα του οικοπέδου φαινόταν σαν να είναι πεσμένη και μία γειτόνισσα μου είχε πει ότι είδε έναν ξένο άτομο να παίρνει κάποια πράγματα από τη μπαγκαζιέρα», πρόσθεσε.

Ακολούθως εργαζόμενος σε Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης είπε στο δικαστήριο ότι την 1η Απριλίου διαπίστωσε ότι απουσίαζε από το γραφείο του ένας φορητός υπολογιστής και ότι η αστυνομία τον είχε ενημερώσει ότι εντοπίστηκε ο δράστης.

Τέλος ο ιδιοκτήτης μίας αποθήκης ενημέρωσε ότι ο κατηγορούμενος του είχε κλέψει δύο τρυπάνια αξίας 200 ευρώ και ότι η Αστυνομία του έδωσε πίσω τα εργαλεία του μετά από τη σύλληψη του δράστη.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν και δύο αστυνομικοί. Μεταξύ άλλων οι αστυνομικοί κατάθεσαν ότι οι κινήσεις του κατηγορούμενου είχαν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε ιδιωτική κλινική, ενώ και ο 43χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του και συνεργάστηκε για την επιστροφή κλεμμένων αντικειμένων.

Μετά την απολογία του κατηγορουμένου ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε επιβολή ποινής φυλάκισης 42 μηνών χωρίς αναστολή, χωρίς μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και το δικαστήριο του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 38 μηνών με την πρόεδρο να επισημαίνει στον 43χρονο ότι όταν λαμβάνει φάρμακα, αναπτύσσει επικίνδυνη δράση και ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να ασκήσει σε βάρος του δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Μετά την δίκη εκδόθηκε απόφαση φυλάκισης του 43χρονου στις φυλακές Τρικάλων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου