ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα για την εκφόρτωση φορτίων RDF

σήμερα-η-απόφαση-για-τα-ασφαλιστικά-μέ-563892

Ασφαλιστικά μέτρα για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να σταματήσει η εκφόρτωση φορτίων RDF στις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ κατέθεσαν χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ξεκίνησε αργά το μεσημέρι και συνεχιζόταν έως το απόγευμα, ενώ σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Δικηγόροι των διαδίκων ήταν συνολικά τέσσερις νομικοί, δύο από την πλευρά των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και δύο από την πλευρά της τσιμεντοβιομηχανίας, που ανέπτυσσαν τα επιχειρήματά τους.

Η συζήτηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς αίτημα των μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών να παραβρεθούν στη συζήτηση δεν έγινε δεκτό.

Οι συνήγοροι της Επιτροπής Πολιτών, επικαλέστηκαν την κείμενη νομοθεσία και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους όρους εκφόρτωσης και μεταφοράς των επεξεργασμένων σκουπιδιών.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της τσιμεντοβιομηχανίας δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση ενόψει της έκδοσης της προσωρινής διαταγής.

Στο μεταξύ, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατέθεσαν προχθές μήνυση στο Λιμεναρχείο Βόλου κατά δύο στελεχών της ΑΓΕΤ για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διενεργεί προανάκριση.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Στέλιο Λημνιό, στο πλαίσιο του Αυτοφώρου αναζητούνταν για να συλληφθούν ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου και ο υπεύθυνος εκφόρτωσης.

Επισημαίνει ότι το πλοίο σημαίας Ουκρανίας που μετέφερε προχθές φορτίο με RDF στην ΑΓΕΤ ολοκλήρωσε χθες την εκφόρτωση και απέπλευσε.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου