ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση ποινής σε αστυνομικό για κακοποίηση συναδέλφου της φίλης του

μείωση-ποινής-σε-αστυνομικό-για-κακοπ-566004

Μείωσε την ποινή σε 27 μήνες από φυλάκιση πέντε ετών το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 39χρονο αστυνομικό, που φερόταν για λόγους ερωτικής αντιζηλίας να απήγαγε 29χρονο και να τον υπέβαλε σε απειλές και βασανιστήρια.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και χθες ο αστυνομικός δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και τελικά κρίθηκε ένοχος για παράνομη κατακράτηση, έκθεση σε κίνδυνο, απλή σωματική βλάβη και άσκοπους πυροβολισμούς.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου ο αστυνομικός με απειλές κατά της ακεραιότητας της οικογένειας του θύματος είχε πείσει τον 29χρονο να συναντηθεί μαζί του. Στη συνέχεια τον οδήγησε με το αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία των Καναλίων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματίσει τότε η Αστυνομία, ο αστυνομικός φερόταν να έβγαλε με τη βία από το αυτοκίνητο τον 29χρονο, να τον ακινητοποίησε περνώντας του χειροπέδες, να τον δάγκωσε στο πρόσωπο, να τον ξεγύμνωσε, να του έσπασε το κινητό τηλέφωνο και να τον εγκατέλειψε στην ερημιά έχοντας πυροβολήσει στον αέρα προς εκφοβισμό.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δέχτηκε ότι ο 39χρονος οδηγήθηκε στις πράξεις του από ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μείωσε έτσι την ποινή του από φυλάκιση 5 ετών που είχε αποφασίσει το πρωτόδικο Δικαστήριο σε φυλάκιση 27 μηνών με αναστολή.

Από την ακροαματική διαδικασία τα αδικήματα μετατράπηκαν από κακουργηματικού βαθμού σε πλημμεληματικού. Ακόμη το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου. Συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού ήταν ο δικηγόρος Αθανάσιος Χαρμάνης.

Επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός μετά τη σύλληψή του το 2013 είχε περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο και του είχε επιβληθεί εξάμηνη αργία. Μετά τη σύλληψή του είχε κατηγορηθεί ακόμη και για βιασμό, αλλά είχε αθωωθεί από το πρωτόδικο Δικαστήριο.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο 39χρονος θεώρησε ότι ο 29χρονος σχετιζόταν με φίλη του. Το μάτι του αστυνομικού «γυάλισε», όταν ενώ βρισκόταν στο γραφείο της 21χρονης τότε φίλης του εργαζόμενης με πεντάμηνη σύμβαση σε Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, έγινε μάρτυρας της επικοινωνίας της με το θύμα.

Ο 29χρονος είχε επικοινωνήσει το πρωί με τη φίλη του για να την ενημερώσει σχετικά με την απουσία του από τη δουλειά εκείνη την ημέρα, καθώς και ότι μετέβαινε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου – διαμένει στην ευρύτερη περιοχή – για να εξεταστεί από γιατρούς.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο συναδέλφων θεωρήθηκε «ύποπτη» από τον αστυνομικό, που παρακολουθούσε τον διάλογο. Μόλις έκλεισε η γραμμή, ζήτησε εξηγήσεις από την κοπέλα και απαίτησε να του δώσει το κινητό τηλέφωνο του 29χρονου, ενώ δεν άργησε να συναντηθεί και με τον ίδιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου