ΤΟΠΙΚΑ

Θρίλερ με τη σύλληψη 39χρονου στο Πήλιο

θρίλερ-με-τη-σύλληψη-39χρονου-στο-πήλιο-567416

Συνελήφθη με ένταλμα προ 18 ετών -Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου καλείται να διαλευκάνει αν το βούλευμα αναφέρεται στον 39χρονο ή σε άλλον δράστη

Συνελήφθη για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση σε τρίτους, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε πριν από 18 χρόνια! Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, πως ουδεμία εμπλοκή έχει με την υπόθεση και αναφέρει ότι δεν είναι το πρόσωπο που περιγράφει το δικαστικό έγγραφο, με χρονολογία έκδοσης το 2001.

Μία δύσκολη υπόθεση καλείται να διαλευκάνει η Δικαιοσύνη. Ο 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη από αστυνομικούς του Τμήματος Νοτίου Πηλίου, με βάση το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από το Α’ Τμήμα Πλημμελειοδικών Βέροιας και διάταξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και ότι δεν γνωρίζει ούτε τα άτομα που τον κατέδειξαν ως υπαίτιο.

Ο αλλοδαπός, ο οποίος άσκησε αντιρρήσεις που συζητήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, υποστηρίζει ότι απασχολείται σε αγροτικές εργασίες στη Γατζέα εδώ και πολύ καιρό και ότι ποτέ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα χαρτιά του.

Η εν λόγω υπόθεση άρχισε να απασχολεί αστυνομικές και δικαστικές αρχές το 2001 στη Βέροια. Τότε ήταν που δύο αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται να είναι ξαδέρφια του 39χρονου, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εντούτοις οι δύο αλλοδαποί είχαν καταδείξει ως κάτοχο των ναρκωτικών (μίας ποσότητας ηρωίνης βάρους 14 γραμμαρίων) τον 39χρονο, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Στο Αυτόφωρο η συνήγορος υπεράσπισης του φυγόδικου ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος όλα αυτά τα χρόνια απασχολούνταν και ανανέωνε ανά εξάμηνο την άδεια εργασίας του στις αστυνομικές αρχές, όμως ποτέ δεν είχε προκύψει εις βάρος του ένταλμα, με εξαίρεση την τελευταία φορά που χρειάστηκε να κάνει εκ νέου ανανέωση.

Η δικηγόρος επισήμανε στο Δικαστήριο ότι τα στοιχεία του 39χρονου δεν ταιριάζουν με τα στοιχεία εκείνου του ατόμου, για το οποίο εκδόθηκε το βούλευμα και ότι διαφέρουν και προς το πατρώνυμο και το μητρώνυμο και ως προς το επίθετο και τον τόπο γέννησης.

Η συνήγορος ζήτησε λοιπόν από το Δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος μέχρι να γίνει ταυτοποίηση των στοιχείων του ατόμου στο οποίο αναφέρεται το βούλευμα, όμως σύλληψη δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν και έτσι δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Συζητώντας την υπόθεση το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε τελικά εαυτόν αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εντούτοις, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν ήρε την κράτηση και έτσι ο αλλοδαπός που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί.

Επισημαίνεται πάντως ότι παρά την πάροδο των χρόνων, το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο 39χρονος δεν κινδυνεύει με παραγραφή, καθώς λόγω της έκδοσης του βουλεύματος η παραγραφή γίνεται μετά από διάστημα 20 ετών από τη στιγμή τέλεσης του αδικήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου