ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη 15 ετών στον 39χρονο για αποπλάνηση της ανιψιάς του

κάθειρξη-15-ετών-στον-39χρονο-για-αποπλάν-570497

Στη φυλακή ο θείος του κοριτσιού μετά τη δίκη

Κάθειρξη 15 ετών και αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για την υπόθεση που ξεσκεπάστηκε το καλοκαίρι του 2015 στα Φάρσαλα μετά από μηνυτήρια αναφορά. Ο 39χρονος φέρεται να ενεργούσε ασελγείς πράξεις στην ανήλικη ανιψιά του όταν η οικογένειά της απουσίαζε από το σπίτι.

Στο Δικαστήριο χθες ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί και εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο. Η δίκη, που διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία του βίου της οικογένειας και της προσωπικότητας της ανήλικης, ολοκληρώθηκε στις έξι το απόγευμα με την εξέταση συνολικά έξι μαρτύρων, τριών της πολιτικής αγωγής και τριών της υπεράσπισης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου, που ανακοινώθηκε μετά από πολύωρη διαδικασία, ήταν ομόφωνη, ενώ η επιβολή της κάθειρξης έγινε χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και γι’ αυτό αργά το απόγευμα αναμενόταν να εκδοθεί βούλευμα φυλάκισης του καταδικασθέντος.

Από την πλευρά του πάντως ο κατηγορούμενος εκπροσωπούμενος από τον δικηγόρο του Χαράλαμπο Κατσιβαρδά αρνήθηκε τις αποδιδόμενες πράξεις υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Μετά τη δίκη η οικογένεια της ανήλικης δεν θέλησε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο και αποχώρησε ενώ υπήρχε τεταμένο κλίμα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του καταδικασθέντος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς επισήμανε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δεν ανατρέπει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου διότι έπεται δίκη σε δεύτερο βαθμό.

«Εμείς ασκήσαμε έφεση και αναμένουμε τώρα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Θα επιμείνουμε και θα διεκδικήσουμε την καλύτερη ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου και γιατί όχι και την αθώωσή του, ενώ θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποφυλάκιση.

Στη δικογραφία υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία», επισήμανε, ενώ απέδωσε την καταγγελία σε ενδοοικογενειακή σύγκρουση.

Επισημαίνεται ότι ο 39χρονος παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να θώπευε την ανήλικη ανιψιά του το διάστημα από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εκμεταλλευόμενος την απουσία των συγγενών του κοριτσιού από το σπίτι έβρισκε τρόπο να προσεγγίζει την ανήλικη κόρη του αδερφού του και να βάζει σε εφαρμογή τα αρρωστημένα σχέδιά του.

Συνέχιζε αυτές τις πράξεις επί σχεδόν τρεις μήνες μέχρι που το κοριτσάκι δεν άντεξε πλέον και έλυσε τη σιωπή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου