ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέα ταλαιπωρία για τα διπλώματα οδήγησης

νέα-ταλαιπωρία-για-τα-διπλώματα-οδήγη-571067

Στον «αέρα» ξανά υποψήφιοι οδηγοί και εξεταστές οδήγησης

Εγιναν για δύο εβδομάδες εξετάσεις οδήγησης και ύστερα διακόπηκαν και πάλι. Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για τις σχολές οδήγησης, που στο διάστημα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μέχρι και το Φεβρουάριο βρίσκονταν στον «αέρα» καθώς οι εξεταστές απείχαν από τις πρακτικές εξετάσεις. Οι σχολές οδήγησης είναι αναγκασμένες να μην μπορούν να λειτουργήσουν εκ νέου αυτή τη φορά γιατί δεν υπάρχει ασφαλιστικό προϊόν κάλυψης των υποψηφίων οδηγών.

Ο Νόμος για την οδήγηση ψηφίστηκε στις 4 Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ όμως προβλέπει ότι οι υποψήφιοι στις ειδικές δοκιμασίες γωνία – παρκάρισμα θα πρέπει να είναι μόνοι τους στο αυτοκίνητο χωρίς τον εξεταστή και τον εκπαιδευτή κυκλοφοριακής αγωγής και γι’ αυτό απαιτείται ύπαρξη ασφαλιστικού πακέτου που όμως αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορεί στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας Ιορδάνης Πολατίδης λέει ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε έδωσε λύση για τις ειδικές αποζημιώσεις των εξεταστών όμως δημιούργησε καινούργιο σκόπελο.

«Ο υπουργός λέει ότι θα βγει ασφαλιστικό πακέτο, όμως πέρασαν τρεις εβδομάδες και ακόμη το περιμένουμε», επισημαίνει.

Αγανακτισμένος για την νέα ταλαιπωρία ο κ. Πολατίδης λέει ότι «θα έπρεπε μέχρι να βρουν το ασφαλιστικό πακέτο να δώσουν μία παράταση στις εξετάσεις με το παλιό σύστημα, όμως δεν δίνουν, με αποτέλεσμα να μη γίνονται και μαθήματα οδήγησης παρά μόνο για καινούργιους υποψηφίους οδηγούς».

«Δυστυχώς, υποψήφιοι οδηγοί μπαίνουν σε νέα ταλαιπωρία ενώ συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για τους εκπαιδευτές οδήγησης», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλης Μπίκος.

«Περιμένουμε το καινούργιο ασφαλιστικό προϊόν το οποίο οι εταιρείες φοβούνται να το κυκλοφορήσουν καθώς έχουν δει ότι η ποιότητα της εκπαίδευσης διαφέρει από πόλη σε πόλη.

Έτσι προγράμματα για το ευρύ κοινό δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη, ενώ αυτά αφορούν και σε ένα καινούργιο κόστος που για τους υποψηφίους οδηγούς δεν ήταν αρχικώς υπολογίσιμο», εξήγησε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις οδήγησης ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο μετά από εξάμηνη αποχή των εξεταστών που διεκδικούσαν τις ειδικές αποζημιώσεις. Όλους αυτούς τους μήνες αλλά δυστυχώς και τώρα εδώ και τρείς εβδομάδες οι σχολές οδήγησης ήταν και παραμένουν αναγκασμένες να μην κάνουν μαθήματα και να μη λειτουργούν με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τις υποχρεώσεις τους εν μέσω κρίσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου