ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για τα ναρκωτικά οι διακινητές των 100 κιλών χασίς

στη-φυλακή-για-τα-ναρκωτικά-οι-διακινη-572575

Μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή Βόλου

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα – Ανακριτή οι δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 38 ετών κάτοικοι Αθηνών που σε έλεγχο της ΟΠΚΕ Μαγνησίας στο 292ο χλμ της ΠΑΘΕ τα ξημερώματα του Σαββάτου κατελήφθησαν να μεταφέρουν στην Τουρκία με φορτηγό 100 κιλά χασίς.

Οι δυο δράστες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και αργά το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση για τη φυλάκισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινητές ναρκωτικών ουσιών συνέχιζαν να δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό για τη μεγάλη ποσότητα χασίς που μετέφεραν, ισχυριζόμενοι ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν ανήκε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που νοικιάζει οι ένας εκ των δύο.

Ο 38χρονος υποστήριξε ότι είναι χρήστης τοξικών ουσιών και ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη αλλά και εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο 32χρονος δήλωσε επίσης άγνοια και επισήμανε ότι έχει οικογένεια και μικρό παιδί.

Οι ισχυρισμοί τους όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο.

Χάρη στην παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού της ΟΠΚΕ Μαγνησίας οι αστυνομικοί βρήκαν στον ουρανό και στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου τους 87 συσκευασίες με ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 99,5 κιλών, οι οποίες θα προωθούνταν στην μαύρη αγορά αντί του ποσού των 180.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και για τον εντοπισμό του «εγκεφάλου» του κυκλώματος.

Να τονιστεί ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών που έχει εξιχνιάσει σε τοπικό επίπεδο η Αστυνομία. Τόσο μεγάλες ποσότητες χασίς είθισται να κατάσχονται από Αστυνομικές Διευθύνσεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα.

Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία εξέδωσε χθες ανακοίνωση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ο.Π.Κ.Ε. Μαγνησίας.

«Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά οι άνθρωποι αυτοί και οφείλεται στην μεθοδικότητα και τη μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος που τους διακρίνει, καθώς και στην παρατηρητικότητα, την επιμονή και επιμονή τους. Τέτοιου είδους συμβάντα συμβάλλουν καθοριστικά στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αποδείξατε ότι όταν επωμίζεστε καθαρά αστυνομικό καθήκον, καταφέρνετε χτυπήματα όπως αυτό, ακόμα και στην υψηλή εγκληματικότητα. Τιμάτε τους όρκους σας και προσφέρετε το αγαθό της ασφάλειας στην κοινωνία. Και πάλι Συγχαρητήρια, και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλο σας το έργο», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου