ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 16 μηνών σε Βολιώτη για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής

φυλάκιση-16-μηνών-σε-βολιώτη-για-παραβία-572754

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να καταβάλλει τη διατροφή.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε την περασμένη Παρασκευή έναν 44χρονο Βολιώτη για παραβίαση υποχρέωσης διατροφής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαέξι μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Από την ακροαματική διαδικασία διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν κατέβαλε τις διατροφές που όφειλε για το διάστημα από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2016 οφείλοντας συνολικό ποσό ύψους 12.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του που μεγαλώνει τα τρία τους παιδιά.

Εντούτοις ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι άνεργος, ότι ζει με τη βοήθεια του πατέρα του και ότι εργάζεται περιστασιακά στις λαϊκές αγορές.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του επισήμανε ότι ο 44χρονος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για να ανταποκριθεί και όχι ότι δεν ήθελε να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του.

Αντίθετα η πρώην σύζυγος του καταδικασθέντος τόνισε στο Δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος έχει χρήματα, αλλά δεν τα δίνει για τα παιδιά του.

Επισημαίνεται ότι μετά τη δίκη ο καταδικασθείς δεν είχε να πληρώσει την ποινή και φυλακίστηκε. Εντούτοις την επόμενη εργάσιμη μέρα δηλαδή προχθές Τρίτη συγγενικά του πρόσωπα εμφανίστηκαν στα Δικαστήρια και πλήρωσαν την ποινή.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου