ΤΟΠΙΚΑ

Παραδειγματική τιμωρία του 48χρονου για τον ξυλοδαρμό της κόρης του

παραδειγματική-τιμωρία-του-48χρονου-γι-573685

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Δικαστήριο του Βόλου χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό

«Καμπάνα» από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 48χρονο Αλβανό που ξυλοφόρτωσε την 16χρονη κόρη του. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο αμετανόητος για την πράξη του και το Αυτόφωρο του επέβαλε ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών με αναστολή τριετίας χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ο 48χρονος συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου. Η 16χρονη κόρη του είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου τραυματισμένη στον αυχένα και στο πρόσωπο μετά από καβγά που είχε με τον πατέρα της.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο. Απολογούμενος για τις πράξεις του είπε ότι πήγε στο σπίτι του μετά τη δουλειά και ζήτησε από τη σύζυγό του να αγοράσει μία εφημερίδα για να ψάξουν για σπίτι. Ακολούθως ζήτησε από τη σύζυγό του να φωνάξει την κόρη του για να διαβάσει την εφημερίδα επειδή ο ίδιος δεν γνωρίζει ελληνικά, όμως η 16χρονη δεν ήταν στο δωμάτιό της.

Ο 48χρονος ισχυρίστηκε ότι η κόρη του έχει ξαναφύγει από το σπίτι στα κρυφά. Υποστήριξε ότι «πριν από δύο μήνες είχε φύγει από το σπίτι και απουσίασε για δύο μέρες. Αν δεν ακούει τώρα, αύριο τι θα κάνει;», διερωτήθηκε.

Ακόμη ο ίδιος είπε ότι την βρήκε σε ένα σχολείο με άλλα παιδιά και την είδε να καπνίζει. Τότε της ζήτησε να τον ακολουθήσει και εκείνη αρνήθηκε.

«Εκνευρίστηκα. Της έριξα μία στο πρόσωπο και μία στο σώμα της», είπε στο δικαστήριο, ενώ δήλωσε ότι μετανιώνει για τις πράξεις του.

Εντούτοις το δικαστήριο δεν πείστηκε. «Δεν υπάρχει καμία μεταμέλεια. Να κριθεί ένοχος όπως κατηγορείται», ήταν η προτροπή του εισαγγελέα έδρας προς το Δικαστήριο.

Προηγουμένως στο Αυτόφωρο είχαν αναγνωστεί έγγραφα για την κατάσταση της υγείας της κοπέλας η οποία προχθές έλαβε εξιτήριο. Η κοπέλα είχε τραυματιστεί στον αυχένα και στο πρόσωπο.

Τέλος στο δικαστήριο εξετάστηκε ένας μάρτυρας υπεράσπισης, φίλος του κατηγορούμενου, ο οποίος επισήμανε ότι ο 48χρονος παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να μεγαλώσει την οικογένειά του. «Είναι βιοπαλαιστής», επισήμανε χαρακτηριστικά και για το επεισόδιο τόνισε ότι «η κόρη του φεύγει από το σπίτι χωρίς να τον ενημερώνει».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου