ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: «Καμπάνα» στον πατέρα που μαχαίρωσε τον γιο του

αλμυρός-καμπάνα-στον-πατέρα-που-μαχ-578623

Το Αυτόφωρο καταδίκασε τον ηλικιωμένο, που επιτέθηκε στον γιο του τραυματίζοντάς τον στο χέρι

Προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πατέρα του, που του επιτέθηκε με μαχαίρι και να ισχυριστεί ότι το τραύμα στο χέρι του προέκυψε από ατύχημα και όχι από δόλιο χτύπημα, όμως με τις παροτρύνσεις της προέδρου του Δικαστηρίου αναγκάστηκε τελικά να παραδεχτεί την αλήθεια…

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 72χρονο, που την περασμένη Τετάρτη το βράδυ στο σπίτι του σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού σήκωσε μαχαίρι κατά του 46χρονου γιου του λόγω οικογενειακής διαφοράς και τον τραυμάτισε.

Ο παθών είπε στο Δικαστήριο ότι γύρισε στο σπίτι το βράδυ και είδε τον πατέρα του να έχει ένα ποτήρι κρασί. «Του είπα μία κουβέντα, να μην πιει άλλο. Εκείνη τη στιγμή άρπαξε το μαχαίρι και εγώ πήγα να προφυλαχτώ», είπε ο 46χρονος, εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο τραυματισμός του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να λάβει τις πρώτες βοήθειες από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και στη συνέχεια από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε το περιστατικό από το Νοσοκομείο και προχώρησε στη σύλληψη του δράστη, ο οποίος δικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να πείσει το Δικαστήριο ότι το περιστατικό σημειώθηκε λόγω της κακιάς ώρας.

«Υπήρχαν κάτι χαρτιά στο τραπέζι και φώναξε για να μη λερωθούν. Ο γιος μου σηκώθηκε όρθιος ενώ εγώ κρατούσα το μαχαίρι με αποτέλεσμα να κοπεί. Εάν ήθελα να τον χτυπήσω υπήρχε άλλος τρόπος» ισχυρίστηκε, ενώ επισήμανε στο Δικαστήριο ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. «Η κίνηση που καταγγέλθηκε έγινε με πρόθεση. Και αυτά που συμβαίνουν την κακιά ώρα πρέπει κάποτε να τα δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αντέτεινε στο Δικαστήριο ότι ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε το τραύμα φανερώνει ότι ο τραυματισμός ήταν από ατύχημα και όχι από δόλιο χτύπημα. «Και χθες το βράδυ κοιμήθηκε σπίτι του. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Σαράντα χρόνια ζουν μαζί και δεν έχει συμβεί ποτέ το παραμικρό», επισήμανε.

Νωρίτερα στο δικαστήριο εξετάστηκε και μάρτυρας υπεράσπισης ο οποίος επισήμανε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας δεν καταναλώνει αλκοόλ και ούτε έχει προκαλέσει στο παρελθόν επεισόδια. Ομως, το δικαστήριο δεν πείστηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου