ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημήτρης Εσερίδης: «Εχουμε έργο 45 εκατ. ευρώ»

δημήτρης-εσερίδης-εχουμε-έργο-45-εκατ-580633

Με επιτυχία η παρουσίαση του απολογισμού της δημοτικής αρχής Αλμυρού

Εργο άνω των 45 εκατ. ευρώ, στη διάρκεια της θητείας της, παρουσίασε η δημοτική αρχή του Δημήτρη Εσερίδη.

Στην εκδήλωση απολογισμού έργου προχθές στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλμυρός – Ευθύνη & Δημιουργία» ενημέρωσε ότι «δουλέψαμε πάρα πολύ για να μπορούμε σήμερα να είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας».

Ο δήμαρχος Αλμυρού απηύθυνε κάλεσμα στήριξης τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή εργάζεται με ήθος και αξιοπρέπεια, δεν αποτελεί ομάδα συμφερόντων ούτε επιλογή κάποιων προσωπικών βλέψεων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο ότι η δημοτική αρχή τίμησε την ψήφο των πολιτών.

«Βρίσκομαι εδώ, απέναντί σας σήμερα για να σας ενημερώσω και για να συνεχίσουμε μαζί, προγραμματίζοντας τη νέα τετραετία.

Αποφασίσαμε να λέμε την αλήθεια στους πολίτες και να προτάσσουμε το ήθος μας» είπε ανοίγοντας τον απολογισμό του.

Ο ίδιος τόνισε ότι η δημοτική αρχή ανέλαβε έναν ΟΤΑ με τον οποίο κανένας προμηθευτής δεν ήθελε να συνεργαστεί και τόνισε ότι παρά τα προβλήματα νοικοκύρεψε το δήμο ο οποίος έχει σήμερα απόθεμα χρημάτων 2,6 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι μείωσε τα τέλη 40%, αύξησε το στόλο των μηχανημάτων του δήμου, χορήγηση ρούχα ατομικής προστασίας στο προσωπικό.

Εντούτοις παρά το σημαντικό έργο ο δήμαρχος Αλμυρού είπε ότι έχει δεχθεί μέχρι σήμερα καταγγελίες πάνω από έντεκα φορές, ανώνυμες, από πολίτες με ψεύτικα στοιχεία.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν

Στην ομιλία του ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι με ιδία μέσα του δήμου υλοποιήθηκε το αμαξοστάσιο του δήμου, η μεταφορά του νερού από την Καρυά στο Κρόκιο, η επισκευή του αγωγού ύδρευσης από την πηγή της Καρυάς, δημιουργήθηκε η πλατεία Γκάτζη, ελαιοχρωματίστηκαν όλα τα σχολεία.

Ακόμη δρομολογήθηκε η λιμνοδεξαμενή Ξηριά, η αγροτική οδοποιία προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, η ασφαλτόστρωση στα Ζηρέλια, στον Πλάτανο και στη Σούρπη.

Μεταξύ άλλων αναφορά έκανε και στη δρομολόγηση των έργων για τη στεγασμένη λαϊκή, τη μίσθωση μηχανημάτων, τη δημοπράτηση του δρόμου προς τον Ενιπέα, τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα έργα, για την παρέμβαση στην ύδρευση και στην αποχέτευση, την ποιότητα ζωής, τις αναπλάσεις, τις προτάσεις για το Πράσινο Ταμείο, τις μελέτες.

«Κλείνοντας την ομιλία θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

Πώς ακριβώς θέλετε να είναι ένας δήμαρχος;

Να τον βρίζουν οι υπάλληλοι;

Μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να υβρίζει και να προσπαθεί να χειροδικήσει εναντίον του π. πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου;» διερωτήθηκε ακολούθως και απάντησε ότι «είμαι αποφασιστικός και όχι αυταρχικός».

Τέλος, απέναντι σε εκείνους που κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι δεν κάνει τίποτα τόνισε ότι «κάναμε όχι μόνο αυτά που αναφέρθηκαν αλλά πολύ περισσότερα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου