ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση της ΔΕΥΑΜΒ κατά του Στέλιου Λημνιού

μήνυση-της-δευαμβ-κατά-του-στέλιου-λημ-614633

Για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΔΕΥΑΜΒ κατά του μέλους της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας Στέλιου Λημνιού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίασή του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή διασπορά ειδήσεων.

Η μήνυση θα υποβληθεί με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λημνιού ότι «εδώ και χρόνια ο μεγαλύτερος όγκος νερού προέρχεται από την περιοχή της Κάρλας και από 16 γεωτρήσεις που υπάρχουν γύρω από τη λίμνη που επανασυστάθηκε. Το νερό του Βόλου δεν αποκλείεται να είναι επιβαρυμένο με βαρέα μέταλλα και ασθενές χρώμιο».

«Εδώ πάλι βλέπουμε μία μεθοδευμένη προσπάθεια που έχει ως σκοπό το κύρος της επιχείρησης. Με κάποιες δηλώσεις στις οποίες προέβη ο συγκεκριμένος κύριος προκαλούνται στον κόσμο αδικαιολόγητες αμφιβολίες και ανησυχίες. Δεν μπορεί να σπιλώνονται το κύρος της επιχείρησης, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι», είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου.

Ζητώντας την άσκηση ένδικων μέσων με κατάθεση μήνυσης ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι «δεν μπορεί να γεννιούνται αμφιβολίες επί της ποιότητας του νερού δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία υπάρχουν, γίνονται δειγματοληψίες, εξετάσεις για την ύπαρξη βαρέων μετάλλων, για φυτοφάρμακα, μέχρι εξετάσεις για ραδιενέργεια έχει κάνει η ΔΕΥΑΜΒ.

Αυτοί οι ισχυρισμοί που είναι ανυπόστατοι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουν. Αυτά που έχει να πει ο εν λόγω κύριος, ας τα πει στο Δικαστήριο», προέτρεψε.

Η πρόταση του κ. Παπαευσταθίου εγκρίθηκε από το σύνολο των συμβούλων που ήταν παρόντες με εξαίρεση τον αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ Ιωσήφ Παλάντζα, που ψήφισε λευκό.

«Εμείς συμφωνούμε με αυτά που λέτε εφόσον κάνουμε μετρήσεις από τη φύση της εργασίας μας. Φυσικά αυτά είναι συκοφαντικά, αλλά εμείς ως εργαζόμενοι είναι πάγια θέση μας να μην προβαίνουμε σε μηνύσεις κατά πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά παίρνοντας τον λόγο.

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου των εργαζομένων προκάλεσε δυσαρέσκεια.

«Δεν μιλάμε κατά πολιτών. Δηλαδή από τη μία λέτε ότι είστε εργαζόμενοι και ορθώς θα υποβληθεί μήνυση και από την άλλη λέτε ότι θα απέχετε. Ομοφώνως πρέπει να βγει η απόφαση. Υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευθύνης των εργαζομένων», είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, επαναλαμβάνοντας ότι «οι μετρήσεις δεν είναι κρυφές, η ΔΕΥΑΜΒ υπόκειται σε έλεγχο από τη Δημόσια Υγεία και όλα τα στοιχεία είναι καθαρά».

Μάλιστα ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε ότι η Διοίκηση έδωσε εντολή να γίνουν πάλι αναλύσεις και τα αποτελέσματα η ΔΕΥΑΜΒ θα τα έχει στα χέρια της τη Δευτέρα.

Ο κ. Παλάντζας τόνισε τότε ότι η απόφαση για τη λευκή ψήφο δεν είναι δική του, αλλά του Συλλόγου Εργαζομένων.

«Ακουμπά όμως και τους υπηρεσιακούς παράγοντες», επανέλαβε ο πρόεδρος για του ανταπαντήσει ο κ. Παλάντζας ότι «έχω εντολή να μην προβούμε σε μηνύσεις κατά πολιών».

Με την πρόταση για τη μηνυτήρια αναφορά συντάχθηκε και ο κ. Κωνσταντίνος Πατέρας. «Εδώ το θέμα είναι το εξής. Μιλά σαν να είναι καθηγητής Πανεπιστημίου Σορβόνης. Τι είναι αυτά που λέει;», διερωτήθηκε για τις δηλώσεις Λημνιού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου