ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνα η άσκηση αγωγής κατά της ΑΓΕΤ

ομόφωνα-η-άσκηση-αγωγής-κατά-της-αγετ-615468

Απείχε από την ψηφοφορία ο Αποστόλης Νάνος, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά τρικ»

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου η άσκηση αγωγής κατά της ΑΓΕΤ και η χορήγηση εντολής πληρεξουσιότητας για τη συζήτησή της. Η δημοτική αρχή Βόλου θα διεκδικήσει ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για την πρόκληση ηθικής βλάβης.

Την εντολή για την κατάθεση αγωγής εναντίον της ΑΓΕΤ είχε δώσει ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος προφορικά τον Μάρτιο του 2018. Η αγωγή θα κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου και με αυτή ζητείται από την ΑΓΕΤ να υποχρεωθεί με κάθε πρόσφορο μέτρο στην τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Βόλου ζητά να κριθεί η νομιμότητα της απόφασης τροποποίησης της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τις εκπομπές TOC από τις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Κατά τη συζήτηση του θέματος ο μοναδικός σύμβουλος που τάχθηκε αρνητικά στην εισήγηση και είπε ότι απέχει από την ψηφοφορία ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αποστόλης Νάνος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νάνος έκανε λόγο για επικοινωνιακά τρικ. «Εχει σχέση με τη συμπαιγνία Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δημοτικής Αρχής σε καταμερισμένους ρόλους. Οταν από την επιτροπή ελέγχου η ΑΓΕΤ βγήκε «καθαρή», όταν προχωρά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής RDF, όταν με τις τοποθετήσεις στηρίζονται επιλογές πολυεθνικής, όταν απείχατε από τις κινητοποιήσεις του λαού του Βόλου. Εμείς καταψηφίζουμε από την ψηφοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισημαίνεται ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από την αντιπολίτευση μετείχε μόνο ο κ. Νάνος.

Η Οικονομική Επιτροπή συζήτησε και ενέκρινε και την προσφυγή στον Αρειο Πάγο κατά της τελεσίδικης απόφασης για τους σχολικούς φύλακες.

Με απόφαση του 2014 και μετά από αγωγή που είχαν καταθέσει 26 σχολικοί φύλακες το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου υποχρέωσε τον Δήμο να αποδέχεται την προσφερόμενη εργασία στο μέλλον με καθεστώς σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης, κατά τους ίδιους όρους και με τις ίδιες αποδοχές, όπως πριν την 23η Ιουλίου 2013.

Ακόμη υποχρέωσε τον Δήμο Βόλου να καταβάλει στους ενάγοντες το αντιστοίχως αναφερόμενο για τον καθένα χρηματικό ποσό, ενώ κήρυττε την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή ως προς την αποδοχή της εργασίας και για τα ποσά, που αφορούν τους μισθούς υπερημερίας, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων για κάθε έναν από τους εναγόμενους και συμψήφισε τα δικαστικά έξοδα. Κατά της απόφασης ο Δήμος Βόλου και οι σχολικοί φύλακες άσκησαν εφέσεις.

Εξάλλου η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως και τα εκτός ημερήσιας διάταξης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου