ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» σε Βολιώτη για χρέος 1,8 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

καμπάνα-σε-βολιώτη-για-χρέος-18-εκατ-ε-620432

Καταδικαστικές αποφάσεις από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 54χρονο ελεύθερο επαγγελματία.

Ο κατηγορούμενος έχει χρέη στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, οφειλή που σημειώθηκε το διάστημα από τον Αύγουστο του 2014 έως και τον Ιούνιο του 2018.

Τα χρέη βεβαιώθηκαν με εξωλογιστικό προσδιορισμό εισοδήματος. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι κακώς έγινε εξωλογιστικός προσδιορισμός, ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή ήταν μικρότερη από αυτή με την οποία βαρυνόταν ο κατηγορούμενος.

Εντούτοις το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό, αν και αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.

Εξάλλου ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 57χρονο ελεύθερο επαγγελματία που κατηγορούταν για οφειλές στο Δημόσιο.

Επρόκειτο για χρέη ύψους 101.000 ευρώ που είχαν προέλθει από μη καταβολή δασμών και φόρων για προϊόντα από εισαγωγή, τα οποία βεβαιώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο κατηγορούμενος, που ήταν παρών στο Δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα γι’ αυτή την οφειλή. Οπως υποστήριξε, είχε για συνεταίρο έναν Σύρο, ο οποίος ρύθμιζε όλα τα θέματα των εισαγωγών χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το παραμικρό για τη διαδικασία που ακολουθούσε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου