ΤΟΠΙΚΑ

Τι ισχυρίστηκε ο 37χρονος που μετέφερε ηρωίνη στον Βόλο με το ΚΤΕΛ

τι-ισχυρίστηκε-ο-37χρονος-που-μετέφερε-η-692866

Κατελήφθη να κατέχει και να μεταφέρει σε πιάτσες τοξικομανών του Βόλου 10.000 δόσεις «λευκού θανάτου», ωστόσο ισχυριζόταν ότι είναι καλός και ότι η κοινωνία τον έχει ανάγκη…

Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Βόλου ο 37χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ να κατέχει τρεις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.022,73 γραμμαρίων.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αργά το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση προφυλάκισής του.

Ο 37χρονος είχε επάνω του μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχουν κατασχεθεί από την αρχή της χρονιάς. Συνολικά δέκα χιλιάδες δόσεις ηρωίνης θα έπεφταν σε στέκια τοξικομανών, αν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου δεν ανέκοπτε αιφνίδια τη δράση.

Μετά από τη σύλληψη, στην απολογία του χθες ο κατηγορούμενος έλεγε ακατάληπτα λόγια. Δεν ήξερε πού βρήκε τα ναρκωτικά, ούτε ήταν σίγουρος πού θα τα πήγαινε, ενώ υποστήριξε ότι είναι άνεργος, χρήστης ναρκωτικών ουσιών, άνθρωπος που τον έχει ανάγκη η κοινωνία.

Μετά την απολογία του οι αστυνομικοί τού πέρασαν και πάλι χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα για μεταγωγή στις φυλακές.

Ο 37χρονος συνελήφθη σε παγίδα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, σε γνώση του οποίου είχαν περιέλθει πληροφορίες για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Με το που έφτασε στον Βόλο από την Αθήνα οι αστυνομικοί έκαναν «ντου» και βρήκαν επάνω του όλα τα ναρκωτικά.

Η Αστυνομία σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ενώ η εισαγγελία Βόλου άσκησε κακουργηματικές διώξεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου