ΤΟΠΙΚΑ

Ποινές φυλάκισης για λαθρεμπορία καπνού

ποινές-φυλάκισης-για-λαθρεμπορία-καπ-731634

Οικονομικά προβλήματα επικαλέστηκαν απολογούμενοι οι δράστες

Αντιμετώπιση οικονομικών προβλημάτων επικαλέστηκαν χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν στις 10 το βράδυ της περασμένης Τρίτης για λαθρεμπορία καπνού.

Σε έλεγχο των αστυνομικών της ΟΠΚΕ οι δύο Πακιστανοί είχαν εντοπιστεί στην επαρχιακή οδό Βόλου – Λαρίσης στο ύψος του Σέσκλου μετακινούμενοι με ταξί να μεταφέρουν εκατοντάδες πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού χωρίς αυτά τα προϊόντα να φέρουν ειδική ένσημη ταινία.

Χθες απολογούμενοι στο Δικαστήριο ο ένας υποστήριξε ότι έχει πέντε παιδιά να μεγαλώσει και ο δεύτερος ότι είναι άνεργος.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι επισήμαναν ότι αγόρασαν τα τσιγάρα από την Ομόνοια με σκοπό να τα πουλήσουν στον Βόλο και να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι.

Ακολούθως είπαν ότι ήταν λάθος τους που προσπάθησαν να διακινήσουν παράνομα τσιγάρα και καπνό και ζήτησαν συγγνώμη.

Εντούτοις, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, ο ένας μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως και ο δεύτερος με τριετή αναστολή.

Τέλος, ο καταδικασθείς με τη μετατρεπόμενη ποινή ζήτησε από το δικαστήριο δοσοποίηση και το αίτημά του έγινε δεκτό.

Επισημαίνεται ότι ο 33χρονος Πακιστανός κατείχε 400 πακέτα τσιγάρων χωρίς ειδική ένσημη ταινία και οκτώ συσκευασίες καπνού βάρους 50 γραμμαρίων. Ο 42χρονος αλλοδαπός αντίστοιχα κατείχε 580 πακέτα τσιγάρων.

Από την περαιτέρω προανάκριση είχε προκύψει ότι οι δύο συλληφθέντες έφερναν το παράνομο εμπόρευμα από τη Λάρισα όπου κατοικούν με σκοπό να το προωθήσουν στον Βόλο.

Οι καταδικασθέντες είχαν οδηγηθεί την Πέμπτη στην Εισαγγελία Βόλου και είχαν πάρει προθεσμία για να δικαστούν ελλείψει διερμηνέα.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου