ΤΟΠΙΚΑ

Διώξεις για την έκρηξη σε ταβέρνα στην Πορταριά

διώξεις-για-την-έκρηξη-σε-ταβέρνα-στην-733985

Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για την έκρηξη που σημειώθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2017 στην Πορταριά με ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ταβέρνα απέναντι από το πρώην δημαρχείο, αλλά και διπλανές οικίες και επιχειρήσεις.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου άσκησε ποινικές διώξεις κατά δύο ατόμων, τα οποία παραπέμπονται για να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Συγκεκριμένα, οι διώξεις αφορούν σε πρόκληση έκρηξης, παράβαση του νόμου περί αυθαιρέτων και σε ελλείψεις των μέσων πυρασφάλειας.

Η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 8.30 το βράδυ μετά από διαρροή προπανίου και ήταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα.

Στην ταβέρνα, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, το δώμα μεταξύ του υπογείου και του ισογείου υποχώρησε, όπως και ο δεύτερος όροφος. Σπασμένα τσάμια, ξηλωμένα τσιμεντόλιθα, πεταμένα τραπέζια, κατεστραμμένη οικοσυσκευή βρίσκονταν στον χώρο όπου λειτουργούσε η επιχείρηση, ενώ άλλα αντικείμενα, όπως λαμαρίνες, από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε βρήκαν διαφυγή από σοκάκια στη γύρω περιοχή, ακόμη και στον κεντρικό δρόμο σε απόσταση 200 μέτρων.

Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας αποκάλυψε εικόνες που παρέπεμπαν σε βομβαρδισμό.

Η Εισαγγελία Βόλου είχε παρέμβει και είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με διερευνώμενα αδικήματα την πρόκληση έκρηξης και τις διακεκριμένες φθορές.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν στην επιχείρηση μία δεξαμενή προπανίου χωρητικότητας 1.700 λίτρων, η οποία είχε διαρροή.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου επισυνάφθηκε στην προκαταρκτική εξέταση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου είχε πραγματοποιήσει έρευνα η οποία επικεντρωνόταν στο εάν η εγκατάσταση της δεξαμενής προπανίου ήταν νόμιμη ή όχι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου