ΤΟΠΙΚΑ

«Με ξαφνικό θάνατο απειλείται η χώρα»

με-ξαφνικό-θάνατο-απειλείται-η-χώρα-734331

Την εκτίμηση ότι το καλοκαίρι ή την άνοιξη του 2019 η Ελλάδα θα βρεθεί εκ νέου σε δύσκολη οικονομική θέση και θα συζητά για ένα νέο μνημόνιο, χωρίς όμως οι Ευρωπαίοι να μπορούν να το περάσουν από τα Κοινοβούλιά τους έκανε χθες από τον Βόλο ο πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) Δημήτρης Καζάκης ο οποίος μίλησε στο Μεταξουργείο σε εκδήλωση του κόμματος ενόψει του 7ου συνεδρίου.

Ο κ. Καζάκης επισήμανε ότι τότε οι Έλληνες θα πρέπει να είναι έτοιμοι, να έχουν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους, για να αποφύγει η χώρα έναν ξαφνικό θάνατο.

«Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Δηλαδή μετεξελίσσεται πλέον η μνημονιακή κατοχή σε στρατιωτική κατοχή», επισήμανε ο ίδιος και επικαλέστηκε τη συμφωνία των Πρεσπών και την ανάπτυξη μόνιμων αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα και Βόλο.

«Η συμφωνία των Πρεσπών επιβάλλει ένα ρατσιστικό και εθνικιστικό καθεστώς τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Ελλάδα. Θα μας καθορίζουν οι διπλωμάτες ποιος είναι Μακεδόνας και ποιος δεν είναι. Αυτά τα πράγματα μας γυρίζουν πίσω στον Χίτλερ. Ποιανού γλώσσα είναι ποια και ποια είναι τα αρχαιολογικά μνημεία θα μας τα καθορίζουν οι ειδικοί.

Και ταυτόχρονα έχουμε και τις αμερικανικές βάσεις που πλέον οι Αμερικανοί με πολεμικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γύρω περιοχή έχουν ορμητήριο την Ελλάδα. Αυτό δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει;», διερωτήθηκε.

Το ΕΠΑΜ λέει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα. «Αλλάζουμε ρότα σημαίνει αποκτούμε ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία. Ο λαός πρέπει να πάρει στα χέρια του την υπόθεση και να επιβάλλει την ανεξαρτησία για τη χώρα του, την ελευθερία και τη δημοκρατία, πράγματα που κάποτε ήταν κεκτημένα. Μόνο έτσι θα γλιτώσουμε τον ξαφνικό θάνατο που ενδεχομένως επικρέμεται πάνω από τη χώρα», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου