ΤΟΠΙΚΑ

Απέκτησαν δική τους οικογένεια δύο αδέσποτα σκυλάκια

απέκτησαν-δική-τους-οικογένεια-δύο-αδ-317109

Οικογένεια απέκτησαν δύο αδέσποτα σκυλάκια. Η εκδήλωση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου χθες στο Πεδίον του Άρεως έλυσε το πρόβλημα που υπήρχε με τη στέγη τους. Μία οικογένεια και ένα ζευγάρι άνοιξαν την αγκαλιά τους και ανέλαβαν από εδώ και στο εξής να τους προσφέρουν αγάπη και φροντίδα.

Πρόκειται για ένα κουβατάκι ενός μηνός και έναν επίσης ημίαιμο σκύλο ενάμιση χρόνου. Το κουτάβι βρήκε τώρα την ελευθερία του, καθώς θα αποχωρήσει για πάντα από το Κυνοκομείο Βόλου όπου φιλοξενούνταν.

Η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου Μάγδα Σουσουρή εξηγεί ότι το σκυλάκι γεννήθηκε εκεί. «Η μητέρα του ήταν έγκυος όταν περισυνελέγη και οδηγήθηκε στο Κυνοκομείο» προσθέτει.

Ο σκύλος βρήκε και αυτός μία ανοιχτή αγκαλιά και μάλιστα ύστερα από μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.

Η υιοθεσία των δύο ζώων προκάλεσε διάχυτη χαρά και ικανοποίηση στη Φιλοζωική Ομάδα Ζώου. «Σώθηκαν οι ψυχές» είπε η κ. Σουσουρή.

Ιδιαίτερα για τον σκύλο, η ικανοποίηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου είναι διπλή. Οι εθελοντές ανέλαβαν να τον φροντίζουν πριν από περίπου ένα χρόνο που το ζώο είχε αρρωστήσει και είχε παρουσιάσει συμπτώματα λεϊσμανίασης.

Πενταμελής επιτροπή είχε αποφασίσει τότε ότι έπρεπε να υποβληθεί σε ευθανασία. Οι φιλόζωοι έδωσαν μεγάλο αγώνα, προκειμένου να το συνεφέρουν και να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το ζώο υποβαλλόταν ανά τακτά διαστήματα σε εξετάσεις και ακολουθούσε αγωγή. «Πλέον, κοιτάζοντάς το βλέπει κανείς ένα ιδιαίτερα χαρούμενο σκυλάκι, ζωηρό, κοινωνικό» είπε η κ. Σουσουρή.

Οι δύο υιοθεσίες επιβράβευσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγώνα που δίνουν οι εθελοντές. Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου φροντίζει καθημερινά 43 αδέσποτα σκυλάκια στο Πεδίον του Αρεως.

Οι εθελοντές μεριμνούν για την καθαριότητα των κλουβιών τους, την τροφή των ζώων, την ψυχαγωγία τους. Σε κάθε βάρδια τις υπηρεσίες παρέχουν αφιλοκερδώς δύο φιλόζωοι.

Διοργανώνουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, μερικές από τις οποίες αφορούν και σε υιοθεσίες όπως και η χθεσινή. Οι γιορτές υιοθεσίας παρέχουν τη δυνατότητα να επιλέξει κανείς από το χώρο της εκδήλωση το σκυλάκι που θα κλέψει την καρδιά του με συμβόλαιο υιοθεσίας. Οι τετράποδοι φίλοι που υιοθετούνται είναι όλοι στειρωμένοι και αποπαρασιτωμένοι.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου με κάθε ευκαιρία προτρέπει: «Μην αγοράζεις, υιοθέτησε σκυλί».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου