ΤΟΠΙΚΑ

4 χρόνια φυλάκιση σε δύο Βολιώτες για αντίσταση

4-χρόνια-φυλάκιση-σε-δύο-βολιώτες-για-αν-410914

Επιτέθηκαν σε αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου του ΙΚΑ σε καφέ-μπαρ στον Βόλο. Συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δύο Βολιώτες ηλικίας 41 και 44 χρονών, θαμώνες του εν λόγω καφέ.

Συγκεκριμένα, το επεισόδιο συνέβη στις 22 Φεβρουαρίου του 2014. Ελεγκτές του ΙΚΑ βρίσκονταν στο κατάστημα προκειμένου να κάνουν έλεγχο, ενώ τη διαδικασία επιτηρούσε αστυνομικός.

Ωστόσο, οι δύο Βολιώτες που βρίσκονταν εκεί άρχισαν απρόκλητα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να επιτίθενται στον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, τον έσπρωξαν, τον χτύπησαν με τα χέρια τους, ενώ ξήλωσαν και τη μάσκα του περιπολικού.

Οι δύο δράστες κατηγορούνταν για αντίσταση, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη φθορά αντικειμένου.

Στο δικαστήριο προχθές δεν ήταν παρόντες, όμως εκπροσωπήθηκαν μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου.

Το Τριμελές τούς έκρινε ένοχους για τις κατηγορίες, και μάλιστα αποφάσισε ότι για να έχουν το δικαίωμα άσκησης έφεσης στην απόφασή του, θα πρέπει να εμφανίζονται ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να δίνουν το παρών.

Στο μεταξύ, προχθές, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών σε τέσσερις Βολιώτες, ηλικίας 25, 27, 29 και 24 ετών, οι οποίοι κατηγορούνταν για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στάση και διατάραξη της κοινής ειρήνης.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις δύο πρώτες κατηγορίες, ενώ έπαυσε η εναντίον τους δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης σε εφαρμογή του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Η υπόθεση αφορούσε σε επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό τον Δεκέμβριο του 2008.

Συγκεκριμένα, η πορεία είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2012 στο κέντρο του Βόλου και οι τέσσερις νέοι κατηγορούνταν ότι από κοινού με άλλα 200 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκσφενδόνισαν πέτρες και μάρμαρα κατά αστυνομικών και προέβησαν σε βιαιοπραγίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου