ΤΟΠΙΚΑ

Πέντε πλειστηριασμοί σήμερα στον Βόλο.Στο Ειρηνοδικείο με επισπεύδουσες τράπεζες

πέντε-πλειστηριασμοί-σήμερα-στον-βόλ-414022

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΧΩΡΑΦΙ, ΟΙΚΙΑ, ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

«Στο σφυρί» βγαίνουν σήμερα, Τετάρτη, ακίνητα ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και ιδιωτών στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή λόγω οφειλών σε τράπεζες. Δικαστικοί επιμελητές έχουν κοινοποιήσει πέντε εκθέσεις πλειστηριασμών. Προς εκποίηση είναι ένα ακίνητο που είναι μισθωμένο για επαγγελματική χρήση, ένα χωράφι, μία οικία, δύο διαμερίσματα, τμήμα οικοπέδου και ένα οικόπεδο στο οποίο λειτουργεί ξενοδοχείο.

Στην πρώτη περίπτωση, εκποιείται ισόγεια οικοδομή για οφειλή επιχείρησης ύψους 50.000 ευρώ. Το ακίνητο, εμβαδού 69,4 τετραγωνικών μέτρων είναι μισθωμένο και σε αυτό λειτουργεί επιχείρηση. Η πρώτη τιμή προσφοράς είναι αυτή των 169.823 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αγροτεμάχιο εμβαδού 10.500 τετραγωνικών μέτρων βγαίνει προς κατάσχεση για οφειλή ύψους 150.000 ευρώ, με πρώτη τιμή προσφοράς 189.000 ευρώ. Το ακίνητο ανήκει σε ιδιώτη, εναντίον του οποίου έχει επίσης επιβληθεί κατάσχεση, και βγαίνει σε πλειστηριασμό ισόγεια οικία στον Βόλο εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων, λόγω οφειλής ύψους 174.000 ευρώ, με πρώτη τιμή προσφοράς αυτή των 91.000 ευρώ. Τέλος, εναντίον του ίδιου ιδιώτη έχει εκδοθεί εντολή και εκποιείται διαμέρισμα στον Βόλο εμβαδού 84,50 τετραγωνικών μέτρων για ποσό οφειλής 150.000 ευρώ με πρώτη τιμή προσφοράς 62.000 ευρώ.

Εναντίον δεύτερου ιδιώτη κινείται το εν λόγω αναγκαστικό μέτρο για τμήμα οικοπέδου εμβαδού 1.056 τετραγωνικών μέτρων για ποσό οφειλής 30.000 ευρώ με πρώτη τιμή προσφοράς αυτή των 50.500 ευρώ.

Ο τέταρτος πλειστηριασμός αφορά σε διαμέρισμα οικοδομής εμβαδού 168 τετραγωνικών μέτρων με θέση στάθμευσης και αποθήκη για οφειλή 162.710 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 83.200 ευρώ.

Τέλος, σε εκτέλεση είναι και η εντολή τράπεζας για πλειστηριασμό οικοπέδου στο οποίο λειτουργεί ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Το ακίνητο βγαίνει σε πλειστηριασμό για οφειλή ύψους 100.000 ευρώ με πρώτη τιμή προσφοράς 1.230.000 ευρώ.

Να επισημανθεί ότι την περασμένη Παρασκευή, 23 Ιουνίου, οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδος έβαλαν τέλος στην αποχή. Πλέον, λοιπόν, διενεργούνται ανεξαιρέτως όλων των ειδών οι πλειστηριασμοί.

Οι συμβολαιογράφοι απείχαν από τους πλειστηριασμούς επί οχτώ μήνες, όμως, όπως επισήμανε με ανακοίνωσή της η Συντονιστική τους Επιτροπή, ουδείς από τους πολιτειακούς παράγοντες, κανένας πολιτικός χώρος και κανένας κοινωνικός θεσμός δεν έκρινε σκόπιμο να προσεγγίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προτείνει έστω μια κάποια λύση.

Οι συμβολαιογράφοι απείχαν από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και το τελευταίο διάστημα επέτρεπαν μόνο την εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.

Μετά τις πολύμηνες κινητοποιήσεις, η Συντονιστική Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια συγκεκριμένων πλειστηριασμών, ενώ έδωσε προσωρινή λύση σε πολλούς συμπολίτες μας, έδωσε και την ευκαιρία σε όλους αυτούς που υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, να καλυφθούν πίσω από την αποχή μας, αφήνοντάς μας μόνους κάθε Τετάρτη να αντιμετωπίζουμε ακραίες συμπεριφορές ελάχιστης μερίδας συμπολιτών μας, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι συμβολαιογράφοι ευθύνονται γι’ αυτό που βιώνουν, και η μη διενέργεια πλειστηριασμών είναι η λύση στο πρόβλημα».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου