ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για την επίθεση με το τσεκούρι

καταδίκη-για-την-επίθεση-με-το-τσεκούρ-443278

Δώδεκα μήνες φυλάκιση επέβαλε στον 47χρονο δράστη

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 47χρονο Αλβανό, που την Τετάρτη το μεσημέρι στην Άφησσο επιτέθηκε με τσεκούρι σε συμπατριώτη του και τον τραυμάτισε στο χέρι, επειδή του έπαιρνε τις δουλειές στα χωράφια.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό του έντιμου πρότερου βίου, παρά το γεγονός ότι ο 47χρονος διαμένει στην Ελλάδα εδώ και 21 χρόνια και ουδέποτε έχει προκαλέσει το παραμικρό επεισόδιο.

Ο εισαγγελέας έδρας, στην πρότασή του επισήμανε ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι ο κατηγορούμενος, την ώρα του επεισοδίου είχε πράγματι στα χέρια του μία τσάπα, που χρησίμευε και για τσεκούρι, και ότι απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχτηκε ότι τραυμάτισε με αυτή τον ομοεθνή του.

Δεν έχει σημασία, τόνισε, αν αυτή η πράξη συνέβη στον δρόμο ή σε αυλή, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος ότι βρισκόταν και έκανε εργασίες.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες για τις οποίες βαρυνόταν ο 47χρονος, αυτές της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος, καθώς αποδείχτηκε ότι ο καταδικασθείς είχε μαζί του την τσάπα για λόγους εργασίας.

Από την πλευρά του, ο 47χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν είχε απολύτως καμία πρόθεση να χτυπήσει τον συμπατριώτη του ούτε στο κεφάλι ούτε και στο χέρι, και ότι αυτό συνέβη από ατύχημα. Υποστήριξε ότι ο ομοεθνής του ανά τακτά διαστήματα τον απειλεί και τον εξυβρίζει λόγω διαφορών για τις δουλειές στα χωράφια, και ότι το ίδιο έπραττε και την ώρα του επεισοδίου.

Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τον αποφύγει αλλά εκείνος δεν οπισθοχωρούσε, αλλά συνέχιζε να τον ακολουθεί και να τον εξυβρίζει. Το ατύχημα, όπως είπε, συνέβη καθώς ενώ εργαζόταν σε κάποια στιγμή γύρισε στο πλάι για να δει τι συμβαίνει και τότε ο ομοεθνής του, που τον απειλούσε, έπεσε επάνω του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από την τσάπα που κρατούσε.

Από την πλευρά του ο 40χρονος επέμεινε ότι ο ομοεθνής του του επιτέθηκε χωρίς να τον έχει προκαλέσει, και τόνιζε ότι εδώ και καιρό ο κατηγορούμενος τον απειλεί και τον εξυβρίζει και του έχε κάνει τη ζωή κόλαση. Το ίδιο έπραξε όπως ισχυρίστηκε και την Τετάρτη, οπότε τον απείλησε ότι «θα φύγεις από εδώ νεκρός».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου