ΤΟΠΙΚΑ

Τρία χρόνια φυλάκιση για ληστεία σε βάρος ανήλικου Βολιώτη

τρία-χρόνια-φυλάκιση-για-ληστεία-σε-βά-444048

Ποινή φυλάκισης τριών ετών, εφέσιμη, επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε 20χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο για συνέργεια σε ληστεία σε βάρος ανήλικου Βολιώτη.

Η ληστεία είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2016 στην παραλία του Βόλου και μάλιστα απογευματινή ώρα, και είχε προκαλέσει σοκ.

Η απογευματινή βόλτα στην παραλία της πόλης στις 16 Ιουνίου για 16χρονο Βολιώτη είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη. Ενώ κινούνταν μόνος και αμέριμνος, μία παρέα ατόμων, δυστυχώς σχεδόν συνομηλίκων του, τον προσέγγισε σε ανύποπτη χρονική στιγμή και άρχισε να τον εκβιάζει.

Το κίνητρο των δραστών ήταν να αρπάξουν από τον 16χρονο το κινητό του τηλέφωνο και να βγάλουν κέρδος, και φαίνονταν διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα γι’ αυτό!

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε συλλάβει τότε δύο Βολιώτες ηλικίας 17χρόνων και έναν Αλβανό ηλικίας 19 ετών, οι οποίοι, είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία με παρόμοιες πράξεις.

Οι δράστες απειλούσαν τον 16χρονο ότι θα τον χτυπήσουν, ότι θα του κάνουν μεγάλο κακό και τελικά ο ανήλικος ενέδωσε και τους παρέδωσε το κινητό του.

Χθες, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δικάστηκε ο ένας εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης, ο 20χρονος σήμερα Αλβανός, καθώς η δικογραφία της υπόθεσης είχε διαχωριστεί και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι έχουν παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αλλοδαπό. Από την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι ο 20χρονος βοήθησε τους άλλους δυο Βολιώτες να ληστέψουν τον ανήλικο.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον καταδίκασε. Με το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου