ΤΟΠΙΚΑ

Επαθε έμφραγμα πάνω στο τιμόνι

επαθε-έμφραγμα-πάνω-στο-τιμόνι-445730

Ο 54χρονος πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ υπέστη έμφραγμα – Σοκαρισμένοι οι επαγγελματοβιοτέχνες-επιχειρηματίες

Υπέστη έμφραγμα και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Συγκλονισμένοι η οικογένεια, οι φίλοι αλλά και το σύνολο των επαγγελματοβιοτεχνών και του επιχειρηματικού κόσμου, από την απώλεια του 54χρονου προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και Σποράδων, Γρηγόρη Μαντά, αρτοποιό, προχθές, το βράδυ.

Ο άτυχος επαγγελματίας, γύρω στις 22:25 επέστεφε Βόλο από την Αγριά, όταν στο ύψος των Αστεριών αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε να εκτραπεί αριστερά σε σχέση με την πορεία του, να περάσει στην αντίθετη λωρίδα, να προσκρούσει σε σταθμευμένο Ι.Χ. και να ακινητοποιηθεί πάνω σε τοιχίο.

Άμεσα σήμανε συναγερμός. Στον τόπο ειδοποιήθηκε και έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, πυροσβεστικό όχημα με διασωστική σειρά. Οι πυροσβέστες συνέδραμαν το πλήρωμα του ασθενοφόρου να τοποθετήσει στο φορείο τον αρτοποιό. Ο 54χρονος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου, δυστυχώς, διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρός.

Η Τροχαία Βόλου συνέχιζε έως αργά το βράδυ τις καταθέσεις. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίες απέδωσε τα αίτια θανάτου του άτυχου 54χρονου σε έμφραγμα.

Το άγγελμα της απώλειας του προέδρου της ΟΕΒΕΜ σκόρπισε χθες απέραντη θλίψη και οδύνη σε όλους όσοι τον γνώρισαν. Ο πρόεδρος της δεύτερης Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Τρύφωνας Πλαστάρας, ακύρωσε την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για την οικονομική πορεία των επιχειρήσεων στον νομό. Σε δήλωσή του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, είπε ότι επρόκειτο για έναν εξαίρετο άνθρωπο, αξιόπιστο συνεργάτη, αξιοπρεπή οικογενειάρχη, άνθρωπος της συναίνεσης, της συγκατάβασης.

Ο Γρηγόρης Μαντάς ήταν πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας και Σποράδων, στην οποία μέλη ήταν βενζινοπώλες, αρτοποιοί, μεσίτες και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι. Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ συμμετείχε ενεργά στο Σωματείο Αρτοποιών Βόλου εδώ και δεκαπέντε χρόνια, από τα οποία στα έξι ήταν στο τιμόνι του σωματείου.

Με αφορμή τον θάνατό του η δεύτερη ΟΕΒΕΜ αποφάσισε να παραστεί σύσσωμη στην εξόδιο ακολουθία, να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του και ένα ευαγές ποσό σε ίδρυμα της πόλης.

Ψήφισμα εξέδωσε και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το οποίο αφού άκουσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Αριστοτέλη Μπασδάνη, ο οποίος εξήρε τις αρετές του εκλιπόντος και τις προσφερθείσες υπηρεσίες στον επιχειρηματικό κόσμο, αποφάσισε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Επιμελητηρίου, να παραστεί στην εξόδια ακολουθία, να καταθέσει στη μνήμη του θανόντος στεφάνι και χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες».

Η κηδεία τελέστηκε χθες από τον Άγιο Δημήτριο στις 4.30 το απόγευμα. Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του η οποία είναι συντετριμμένη. Κανένας δεν μπορούσε να πιστέψει τον άδικο χαμό. Ο άτυχος 54χρονος άφησε σύζυγο και δύο τέκνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου