ΤΟΠΙΚΑ

Στα πράσα σεσημασμένος διαρρήκτης

στα-πράσα-σεσημασμένος-διαρρήκτης-447368

Σύλληψη «ποντικού» του Βόλου στην τουαλέτα πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη 29χρονου Βολιώτη σεσημασμένου διαρρήκτη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Χθες, γύρω στις 8.30 το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης περνούσαν χειροπέδες στον κλέφτη, ο οποίος βρισκόταν στην τουαλέτα πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ στον Βόλο.

Ο 29χρονος είχε ήδη ανοίξει ένα πρακτορείο, επίσης στον Βόλο, από το οποίο είχε αφαιρέσει το ποσό των 35 ευρών και ετοιμαζόταν για το δεύτερο «χτύπημά» του.

Ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών χάλασε τα σχέδιά του . Αν και είχε προλάβει να αρπάξει το ποσό των 70 ευρώ που βρήκε στην ταμειακή μηχανή του δεύτερου πρακτορείου, ωστόσο δεν πρόλαβε να αποχωρήσει από το κατάστημα γρήγορα, καθώς οι αστυνομικοί άρχισαν να προσεγγίζουν το κτήριο.

Ο 29χρονος κατέφυγε τότε στην τουαλέτα όπου και κρύφτηκε.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν και μάλιστα με ληστεία και παράνομη οπλοφορία-οπλοκατοχή, η οποία συνέβη στο Ανήλιο το καλοκαίρι του 2015, και εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ο διαρρήκτης οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε εναντίον του δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

«Ήμουν μεθυσμένος» φέρεται να κατάθεσε ο κλέφτης , προσπαθώντας να απολογηθεί για τις πράξεις του στο δικαστήριο.

Το Αυτόφωρο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, εφέσιμη.

Ο 29χρονος παραπέμφθηκε ακολούθως στην ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθεί για τη ληστεία. Το καλοκαίρι του 2015 είχε «ανοίξει» αποθήκη στο Ανήλιο απ’ όπου είχε αφαιρέσει λάδι και ένα αλυσοπρίονο. Κατά την απομάκρυνσή του ο διαρρήκτης έπεσε πάνω στον ιδιοκτήτη της αποθήκης, τον οποίο απείλησε με μαχαίρι.

Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακρίτριας ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου