ΤΟΠΙΚΑ

Κάθειρξη σε 66χρονο για αποπλάνηση ανήλικης

κάθειρξη-σε-66χρονο-για-αποπλάνηση-ανήλ-456927

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤO ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΒΟΛΟΥ

Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητά της, την αδυναμία της να αντιδράσει, την ελλιπή επίβλεψη που είχε από την οικογένειά της λόγω προβλημάτων υγείας και αποπλάνησε 11χρονη κατ’ εξακολούθηση και την εξώθησε να γίνει μάρτυρας γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου δικάστηκε χθες 66χρονος κάτοικος Τρικάλων. Η υπόθεση αποπλάνησης συνέβη το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Μάιο του 2015 στα Τρίκαλα. Η τοπική κοινωνία είχε υποστεί διπλό σοκ, όταν η μαθήτρια Γυμνασίου έλυσε τη σιωπή της και μίλησε στη καθηγήτριά της.

Ο 66χρονος έκανε πολλές ασελγείς πράξεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάρος ενός αγγελουδιού, ενός κοριτσιού ηλικίας μόλις 11χρονών, ενώ όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων πήγαν στο σπίτι της ανήλικης διαπίστωσαν συγκλονισμένοι ότι η μητέρα της κρατούσε στο σπίτι τον νεκρό πατέρα της οικογένειας επί δύο μήνες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η καταγγελία της αποπλάνησης αποκάλυψε παράλληλα ότι η 11χρονη ήταν εκτεθειμένη σε κίνδυνο από το οικογενειακό της περιβάλλον. Άμεσες ήταν οι ενέργειες της Εισαγγελίας Τρικάλων. Η μητέρα νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική, ενώ η 11χρονη νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από θεία της και ο αδερφός της οδηγήθηκε σε Ορφανοτροφείο. Προφυλακιστέος είχε κριθεί ο 66χρονος για τις πράξεις φρίκης.

Χθες, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχο τον 66χρονο όπως ακριβώς κατηγορούνταν. Επέβαλε στον κατηγορούμενο με κατά πλειοψηφία απόφαση, καθώς ένας ένορκος διαφοροποιήθηκε για το επίδικο διάστημα της πρώτης κατηγορίας, κάθειρξη δεκαπέντε ετών για αποπλάνηση ανήλικης που δεν έχει συμπληρώσει τα δώδεκα έτη και φυλάκιση δύο ετών, με ομόφωνη απόφαση, για την εξώθηση της ανήλικης να γίνει μάρτυρας γενετήσιων πράξεων κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να κάνει δεκτούς του ισχυρισμούς του 66χρονου ότι δεν προέβη παρά μόνο σε δύο από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν. Δεν συγκινήθηκε από τη στάση του 66χρονου που ανέμενε την ανακοίνωση της απόφασης κλαίγοντας, και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε εκείνο του έντιμου πρότερου βίου.

Νωρίτερα ο 66χρονος είχε ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά του, όμως δεν είχε παραδεχτεί ότι είχε προχωρήσει στο σύνολο των πράξεων φρίκης, και υποστήριξε ότι είχε διαπράξει μόνο ορισμένες, μία-δυο από αυτές που αναφέρονταν στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Μετά το πέρας της απόφαση του δικαστηρίου, ο 66χρονος οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή, καθώς το δικαστήριο δεν του έδωσε τη δυνατότητα η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου