ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγός πόλης το site του λιμανιού

οδηγός-πόλης-το-site-του-λιμανιού-663806

ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Πλήρη εικόνα για το λιμάνι του Βόλου, αλλά και τη λειτουργία της πόλης θα έχει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου www.port-volos.gr. Το site του Οργανισμού έχει αρχίσει, ήδη, να λειτουργεί αναβαθμισμένα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες τόσο για τους πολίτες και τους επαγγελματίες – χρήστες του λιμανιού, όσο και για τους τουρίστες αλλά και τους φορείς της πόλης.

Στην ιστοσελίδα ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί επαρκώς για την ιστορία του λιμανιού, τη θέση του, τα γεωγραφικά του χαρακτηριστικά ακόμη και με πλοήγηση. Επίσης, μπορεί να ενημερωθεί για την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων, τα δρομολόγια των επιβατικών πλοίων, τις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων αλλά και για τη διακίνηση των φορτίων και των κοντέινερ.

«Αλλάξαμε τα χαρακτηριστικά της ιστοσελίδας και διευρύναμε το περιεχόμενο των πληροφοριών, το οποίο θα εμπλουτιστεί περαιτέρω με στόχο η ιστοσελίδα να αποτελέσει έναν οδηγό για την πόλη με χρήσιμες πληροφορίες για όλα όσα ενδιαφέρουν τον επισκέπτη», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος.

Πρόκειται για μία πολύμηνη προσπάθεια, η οποία πλέον μπήκε σε εφαρμογή. «Στόχος μας είναι αφενός να αναδεικνύεται το λιμάνι σαν προορισμός για το πλοίο και το φορτίο – γι’ αυτό και υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για οτιδήποτε χρειάζεται ο καπετάνιος, ο φορτωτής και ο παραλήπτης σύγχρονης πληροφορίας να ξέρει- και αφετέρου η ιστοσελίδα να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τον τουρίστα του πλοίου, τον επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου αλλά και εκείνον που θέλει να κάνει γιωτινγκ και θέλει να ξέρει κάθε τι που του είναι χρήσιμο», ενημέρωσε ο ίδιος.

Το site θα λειτουργεί με τον πλήρη σχεδιασμό στο αμέσως επόμενο διάστημα. «Θα προσθέσουμε σε λίγο όλα τουριστικά σημεία που μπορεί κανείς να επισκεφτεί είτε στο Βόλο και το Πήλιο είτε στις Σποράδες. Θα ενεργοποιήσουμε εφαρμογές, ώστε η πόλη να ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή τις πληροφορίες που χρειάζεται, αλλά και εκείνος που θέλει να δει πόσο σημαντικό είναι το λιμάνι και τι είδους κίνηση έχει, να γνωρίζει, επίσης, τα στοιχεία που έχει ανάγκη. Μάλιστα αυτές οι πληροφορίες θα μπορούν να ληφθούν και από τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας, το κινητό τηλέφωνο, το tablet, το ipad», ανέφερε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα θα υπάρχει και πλούσιο υλικό για τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, τα μουσεία, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, αλλά εν καιρώ λεπτομέρειες και για τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τα φαρμακεία, κάθε χρήσιμη πληροφορία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου