ΤΟΠΙΚΑ

Ενδελεχής έρευνα για την κακοποίηση 10χρονου απο την Εισαγγελία Βόλου

ενδελεχής-έρευνα-για-την-κακοποίηση-10χ-665563

Καταρρακωμένος ψυχολογικά ο πατέρας του ανήλικου

Υπό πλήρη εξέλιξη είναι η κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε με απόλυτη διακριτικότητα και μυστικότητα η Εισαγγελία Βόλου, αμέσως μετά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου από συμμαθητές του στο σχολείο, που σοκάρει το πανελλήνιο.

Η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την προσκόμιση κάθε χρήσιμου στοιχείου, που θα ρίξει άπλετο φως στο καταγγελλόμενο περιστατικό και θα ξεσκεπάσει τις ακριβείς συνθήκες που αυτό συνέβη, τον τόπο, τις συγκεκριμένες περιστάσεις. Αναζητεί ευθύνες από κάθε υπαίτιο.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, επιβεβαίωσε τις προηγούμενες μέρες την σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου από άλλα παιδιά με αιχμηρό αντικείμενο. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης επισυνάφθηκε στη δικογραφία.

Στον Πταισματοδίκη Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανατέθηκε να ληφθούν καταθέσεις από κάθε εμπλεκόμενο με το περιστατικό. Στο πλαίσιο αυτό, καταθέσεις θα κληθούν να δώσουν τα παιδιά, και το θύμα και οι θύτες όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, παρουσία παιδοψυχολόγου, οι γονείς αμφότερων, οι εκπαιδευτικοί, ο διευθυντής του σχολείου, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κάθε αρμόδιος.

Να επισημανθεί ότι επειδή η καταγγελία έγινε πέντε μέρες μετά το τελευταίο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης στις 21 Οκτωβρίου, γι’ αυτό το λόγο και δεν κινήθηκε και αυτόφωρη διαδικασία.

Η νομοθεσία προστατεύει λόγω της ανηλικότητας τους θύτες, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση μετά την πρόοδο της έρευνας και αναλόγως της εξέλιξής θα παραπεμφθούν σε Δικαστήριο Ανηλίκων.

Ράκος ο πατέρας

Στο μεταξύ καταρρακωμένος ψυχολογικά είναι ο πατέρας του 10χρονου, ο οποίος χθες έδωσε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα.

Όπως δήλωσε, το μελαγχολικό πρόσωπο του 10χρονου και η ασυνήθιστη επιθετικότητα στον χαρακτήρα του, ήταν εκείνα που τον έκαναν να αναρωτηθεί για το τι συνέβαινε τον τελευταίο καιρό στο παιδί του.

Μετά από πολύωρες συζητήσεις ο πατέρας του 10χρονου, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τρία παιδιά μεγαλύτερης τάξης, κατάφερε να μάθει την αλήθεια που τον σόκαρε.
«Δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά. Εχω πολύ μεγάλο θυμό μέσα μου για όσα συνέβησαν. Το είδα εγώ το παιδί ότι δεν ήταν καλά. Έβλεπα ότι κάτι τον προβληματίζει. Αυτός φοβόταν να τα πει στη μαμά του και ήρθε σε εμένα. Τον ψυχολόγησα εγώ, είδα κάποια συμπτώματα, τον έφερα στα νερά μου και όταν άκουσα όλα αυτά που μου είπε, τρελάθηκα. Βουρκώνω τώρα. Έρχεται στο μυαλό μου όλο αυτό το σκηνικό που ζήσαμε μέσα στο σπίτι και καταρρέω».

Όπως καταγγέλλει στο protothema.gr ο πατέρας του 10 χρόνου αγοριού, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έδειξε πλήρη αδιαφορία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα με αποτέλεσμα η οικογένεια του 10χρονου να κινηθεί νομικά.
«Καταγγέλλω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για εγκληματική ενέργεια. Παρόλο που τους ενημέρωσα για το περιστατικό, αυτοί δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Βόλου από τις 25 του μήνα και η αδιαφορία τους ήταν μεγάλη. Δεν πήγα να βρω κανέναν από τους άλλους γονείς των παιδιών για αυτό που έκαναν στο παιδί μου γιατί θα κινηθώ νομικά και αυτό είναι το σωστό».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ

«Ο γιος μου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους 3 συμμαθητές του»

Τι δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή για τον εφιάλτη του παιδιού της

Η μητέρα του μικρού μαθητή, ο οποίος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρεις συμμαθητές του, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, έλυσε χθες τη σιωπή της και μίλησε στην εκπομπή «Tatiana Live».

«Ο γιος μου», είπε, «κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 3 συμμαθητές του». Η ίδια ισχυρίζεται ότι το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στην τουαλέτα του σχολείου.

Το παιδί έχει αλλάξει ήδη σχολείο, αλλά η ψυχική του κατάσταση δεν είναι καλή. «Η ψυχούλα του δεν είναι ήρεμη. Τα βράδια τινάζεται στον ύπνο του», ισχυρίζεται η μητέρα.

Αναλυτικά η μητέρα δήλωσε: «Όταν οι γονείς είναι πολύ κοντά στα παιδιά, βλέπουν τις αντιδράσεις των παιδιών. Εγώ αυτό είδα. Ήμουν πολύ κοντά στο παιδί μου, αντιλήφθηκα αμέσως τη διαφορά στο χαρακτήρα του και τη συμπεριφορά του και έτσι κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αμέσως δραστηριοποιήθηκα, το συζήτησα και πλησιάσαμε το παιδί ακόμη πιο πολύ και μας εκμυστηρεύτηκε ό, τι συνέβαινε στο σχολείο με τα άλλα παιδιά.

Κλεινόταν στον εαυτό του ξαφνικά, δεν έτρωγε, κοιμόταν και στη διάρκεια του μαθήματος, κοιμόταν και στο σπίτι και πάντα δηλαδή, είχε τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Κλεινόταν στον εαυτό του δεν ήθελε να μιλήσει σε κανένα, δεν μου μιλούσε, ήταν εντελώς διαφορετική η συμπεριφορά του από ένα παιδί που μου ανοιγόταν, ήταν ευχάριστο, κοινωνικό και έπαιζε με άλλα παιδιά. Δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ξαφνικά έκανε μία αλλαγή 360 μοίρες.

Από εκεί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά στο παιδί. Δεν πήγαινε ποτέ στο μυαλό μου σε κάτι τέτοιο. Δεν φαντάστηκα ότι μέσα σε ένα σχολείο, όπου στέλνουμε τα παιδιά μας όλοι οι γονείς, ότι γινόταν κάτι τέτοιο. Είμαι συγκλονισμένη. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει γίνει αυτό. Είπε ότι γινόταν στο χώρο του σχολείου στις τουαλέτες σε ώρες διαλείμματος. Και φυσικά το παιδί μου, όταν χτυπούσε το κουδούνι για το διάλλειμα, ενώ όλα τα παιδιά το μόνο που θέλουν είναι να βγουν στο διάλλειμα να παίξουν και να τρέξουν, το δικό μου παιδί σκεφτόταν πού θα πάει να κρυφτεί και για το τι τον περιμένει στο επόμενο διάλειμμα.

Φοβόταν, γιατί του είχαν πει τα παιδιά ότι, αν μιλήσεις θα σε σκοτώσουμε. Ήταν τρομοκρατημένο το παιδί. Αυτό φαίνεται και από την ιατροδικαστική εξέταση. Το διαπίστωσαν και οι γιατροί.

Το πλησιάσαμε με το σύζυγό μου, τον πλησιάσαμε πάρα πολύ, του είπαμε περιστατικά που ίσως να συνέβαιναν και σε άλλα παιδιά και το παιδί πήρε την απόφαση να μας μιλήσει ξεκάθαρα. Με απόλυτη ψυχραιμία μόνο και μόνο για να προστατευτεί το παιδί μου και για να προστατευτούν και άλλα παιδιά.

Στις 24 Οκτωβρίου μας εκμυστηρεύτηκε το μαρτύριο που περνούσε μέσα στους χώρους του σχολείου. Και αμέσως κινηθήκαμε, κάναμε τις καταγγελίες μας, πήραμε αμέσως τη νόμιμη οδό το θέμα και αμέσως έγινε η μετεγγραφή σε άλλο σχολείο.

Η μητέρα της κοπέλας επικοινώνησε χθες μαζί μου και απλά πήρε να μου ζητήσει το λόγο τι γίνεται και μπλέκω εγώ το παιδί της στην όλη ιστορία. Και φυσικά με πολύ ψύχραιμο τρόπο της απάντησα ότι δεν έχω κάτι να της πω, θα τα βρει η δικαιοσύνη. Αν ποτέ με ενοχλούσε κάποιος γονιός, το μόνο που θα περίμενα ήταν να μου ζητήσει συγνώμη και να προσέξει πάνω από όλα και εκείνος το παιδί του γιατί μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί κάνανε αυτή την πράξη. Σαν μητέρα προσωπικά δεν θα έριχνα ευθύνες σε άλλους γονείς. Θα κοιτούσα το παιδί μου γιατί μπήκε σε αυτή τη διαδικασία και γιατί έκανε αυτή την πράξη που έκανε. Θα έψαχνα και το ίδιο το παιδί τι δεν πάει καλά.

Κατ’ αρχήν δεν κάνανε παρέα γιατί ήταν άλλες τάξεις. Δεν ήταν της δικιάς του τάξης, ήταν μεγαλύτερης τάξης και δεν κάνανε παρέα.

Το παιδί το δικό μου ήταν ένα παιδί συνεσταλμένο, σοβαρό, ευγενικό, δεν προκαλούσε καμία φασαρία, δεν έβριζε, δεν έκανε…

Ο διευθυντής του σχολείου δεν ήρθε καν σε επαφή μαζί μας. Δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς, δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μας. Ηταν φοβισμένο το παιδί και δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε. Επεσε σε κατάθλιψη το παιδί τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσε, κανείς δεν ξέρει σε αυτή την περίπτωση πώς αντιδράει ένα παιδάκι. Εγώ απλά θέλω να επιστήσω την προσοχή όλων των γονιών να είναι κοντά στα παιδιά τους. Πιστέψτε με ότι αν δεν ήμουνα κοντά στο παιδί μου ίσως και να μην έβλεπα κάποια αλλαγή. Στο σχολείο αφήνει ο κάθε γονιός το παιδί του για να γίνει ένας σωστός άνθρωπος στην κοινωνία, εάν είναι να αφήνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και να μην ξέρουμε πώς θα μας γυρίσουν στο σπίτι ή αν θα γυρίσουνε πίσω, αυτό δηλαδή εντάξει δεν πάει ανθρώπινος νους, είναι ένας χώρος που όλα τα παιδιά του κόσμου πάνε.

Το παιδί παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Εχει γίνει μετεγγραφή, έχει πάει σε ένα καινούριο σχολείο και προστατεύεται και φαίνεται ότι τουλάχιστον είναι καλύτερα εκεί. Η ψυχούλα του όμως δεν είναι ήρεμη. Τα βράδια τινάζεται στον ύπνο του. Παραμιλάει. Φωνάζει. Ζούμε σε μια κόλαση, δεν ζούμε, νιώθω ότι δεν ζω στην πραγματικότητα, Δεν μπορεί να γίνονται αυτά και όμως γίνονται και το ζω».

Η καταγγελία

Υπενθυμίζει ότι στις 26 Οκτωβρίου ο πατέρας του παιδιού απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και κατήγγειλε το περιστατικό. Την άλλη μέρα πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ελήφθησαν καταθέσεις από τη μητέρα και το παιδί. Σύμφωνα με την καταγγελία στην Αστυνομία, ο 10χρονος κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρεις συμμαθητές του μεγαλύτερης τάξης στις τουαλέτες του σχολείου σε ώρες λειτουργίας αυτού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου