ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη με τη μέθοδο της μαγγανείας ΣΕ ΒΑΡΟΣ 71ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

απάτη-με-τη-μέθοδο-της-μαγγανείας-σε-βα-683255

Προσποιήθηκαν ότι έλυναν προβλήματα με διάβασμα ευχών και κατάφεραν και άρπαξαν από 71χρονη Βολιώτισσα ό, τι κοσμήματα είχε και δεν είχε στην κατοχή της, συνολικής αξίας 500 ευρώ, καθώς και το ποσό των 200 ευρώ.

Υπόθεση απάτης με τη μέθοδο της μαγγανείας, που συνέβη το Σεπτέμβριο στο κέντρο της πόλης εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, με τη βοήθεια του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων.

Η μία από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κατάφεραν με τη χρήση βοτάνων, μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών να εκμεταλλευτούν πριν μερικές μέρες την ευαίσθητη θέση 62χρονης στα Τρίκαλα, εξαιτίας προβλήματος που αντιμετώπιζε και να της αποσπάσουν 1.500 ευρώ, έδρασε και στο Βόλο.

Η δράστιδα, η οποία είναι 62 ετών Τσιγγάνα, κάτοικος Αθηνών με συνεργό της, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν ακόμη άγνωστα, προέκυψε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, είχαν επισκεφτεί 71χρονη Βολιώτισσα στο σπίτι της.

Οι δύο γυναίκες χτύπησαν το κουδούνι της μονοκατοικίας της γυναίκας και είπαν ότι πουλούσαν σφουγγάρια. Κατάφεραν έτσι να πιάσουν συζήτηση με το υποψήφιο θύμα τους και τελικά να φέρουν και τη συζήτηση στο κυρίως θέμα.

Οι δράστιδες είπαν ότι έβλεπαν την 71χρονη πολύ ταλαιπωρημένη και ότι οι ίδιες γνωρίζουν και λύνουν προβλήματα με το διάβασμα ευχών.

Η 71χρονη είδε στα μάτια τους την ελπίδα που αναζητούσε. Οι Τσιγγάνες το αντιλήφθηκαν αυτό και τότε ζήτησαν από τη γυναίκα να τους δώσει ένα κόσμημά της.

Oπως εξήγησαν, εκείνες θα έφευγαν από το σπίτι, θα το διάβαζαν και θα το επέστρεφαν μετά από λίγη ώρα. Η γυναίκα έδωσε πράγματι ένα χρυσαφικό της και εκείνες τήρησαν κατά γράμμα την υπόσχεσή τους.

Οι δύο Τσιγγάνες που παρουσιάστηκαν έτσι απρόσμενα στη ζωή της 71χρονης φάνηκε ότι έλεγαν την αλήθεια.

Οι απατεώνισσες σίγουρες ότι είχαν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της γυναίκας αντέτειναν τότε ότι για να λυθεί το πρόβλημα έπρεπε τελικά όλα τα αντικείμενα αξίας που υπάρχουν στο σπίτι, δηλαδή χρήματα και κοσμήματα, να διαβαστούν. Ζήτησαν έτσι να τα πάρουν και να τα επιστρέψουν μετά από λίγο.

Η 71χρονη υπάκουσε και έμεινε να περιμένει…

Να επισημανθεί ότι η δεύτερη δράστιδα δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη ποια είναι. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου