ΤΟΠΙΚΑ

Ασπάστηκε εικονίσματα και μετά… έκλεψε την κολυμπήθρα

ασπάστηκε-εικονίσματα-και-μετά-έκλε-686655

Ασπάστηκε τα λείψανα των Αγίων και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων και έκλεψε τη χάλκινη κολυμπήθρα των ενηλίκων!

23χρονος Βολιώτης καταγράφηκε προχθές από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού να αρπάζει το ιερό σκεύος, να το σηκώνει ψιλά στους ώμους και να το βάζει στα πόδια.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι ήταν που ο Επίτροπος της Εκκλησίας διαπίστωσε την απώλεια και τηλεφωνούσε έντρομος στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Το ιερό σκεύος υπάρχει στην Εκκλησία εδώ και πολλά – πολλά χρόνια. Σε αυτό έχουν γίνει πάνω από 200 βαπτίσεις ενηλίκων. Και μία όμως να είχε γίνει μόνο δεν θα έπαυε να αποτελεί ένα ιερό σκεύος.

Στον Ιερό Ναό σήμανε συναγερμός. Η Εκκλησία έχει σε εξέλιξη εργασίες στο εσωτερικό της. Αυτό το γεγονός φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε ο κλέφτης και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του να κλέψει την κολυμπήθρα για να την κάνει σκραπ.

Εκείνη την ώρα που ήταν όλοι απασχολημένοι μπήκε στον Ιερό Ναό. Η κάμερα όμως κατέγραφε καρέ – καρέ τις κινήσεις του. Ο 23χρονος κοίταξε γύρω στο χώρο, βγήκε ξανά έξω για να σιγουρευτεί ότι δεν υπήρχε κανένας, μπήκε ξανά μέσα και ασπάστηκε τα Ιερά Λείψανα. Ισως να το έπραξε, διότι αν υπήρχε άλλος στο χώρο, θα τον πλησίαζε και θα ήταν δικαιολογημένος που βρισκόταν στην Εκκλησία. Σιγουρεύτηκε λοιπόν ότι ήταν μόνος.

Αμεσα ειδοποιήθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες και χθες προχώρησαν στην εξιχνίαση της κλοπής.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία με διάφορες υποθέσεις. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, πήραν πίσω το ιερό σκεύος και το παρέδωσαν στην Εκκλησία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου