ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στην Αθηνών

νεκρός-μοτοσικλετιστής-σε-τροχαίο-στ-691055

Καρτέρι θανάτου στήθηκε τη Δευτέρα στις 3:40 το μεσημέρι, στη Λεωφόρο Αθηνών 11, για 51χρονο μοτοσικλετιστή. Στο ύψος του βενζινάδικου της BP, στο ρεύμα προς Αλυκές, εξέπνεε στο πεζοδρόμιο μετά από σύγκρουση του οχήματός του με ταξί. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε χωρίς αισθήσεις. Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου λίγη ώρα μετά, γιατροί διαπίστωναν τυπικά το θάνατο του ηλεκτρονικού μηχανικού Γιώργου Φάππα.

Ο άτυχος άνδρας ήταν κάτοικος εν ζωή Νέας Δημητριάδας και πατέρας δύο παιδιών. Εργαζόταν σε κατάστημα με εκτυπωτικά μηχανήματα και σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα του δυστυχήματος φέρεται να πήγαινε για δουλειά. Η είδηση του τραγικού θανάτου του, τύλιξε στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και όλους όσοι τον ήξεραν, καθώς ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αν και δεν οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο δε φορούσε το προστατευτικό του κράνος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το αποτύπωμα των ελαστικών στο οδόστρωμα για μέτρα μαρτυρούσε τις τελευταίες ώρες φρίκης που έζησε ο άτυχος άνδρας, όταν οι αστυνομικοί κατέφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος. Η μοτοσικλέτα μάρκας BMW, σύμφωνα με πληροφορίες, σύρθηκε για μέτρα όταν συγκρούστηκε με τη δεξιά θέση του συνοδηγού του ταξί. Το αποτύπωμα του λάστιχου από το πεζοδρόμιο απείχε λιγότερο από μέτρο.

Ο 51χρονος ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και ακινητοποιήθηκε από τη ρίζα ενός δέντρου. Γύρω από το κεφάλι του υπήρχε λίμνη αίματος, όταν κατέφθασε το ΕΚΑΒ. Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και αιμορραγούσε. Επαιρνε ακόμη αναπνοές, αλλά δυστυχώς ήταν οι τελευταίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αν και δεν οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα, ωστόσο δε φορούσε το προστατευτικό του κράνος, σύμφωνα με την Αστυνομία. Μάλιστα τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο 51χρονος έφερε πάντοτε το εν λόγω μέσο προστασίας κατά την οδήγηση, καθώς γνωστοί του ανέφεραν ότι ίσως αυτή να ήταν η μοναδική φορά που ήταν στη μοτοσικλέτα χωρίς κράνος. Οπως επισημάνθηκε, ήταν απόλυτα συνεπής οδηγός.

Τα τραύματα που υπέστη ο 51χρονος ήταν σοβαρά και δυστυχώς υπέκυψε σε αυτά κατά τη διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόλαβαν να κάνουν το παραμικρό.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου έσπευσαν άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος να δουν τι συνέβη. Ο 55χρονος οδηγός του ταξί παρέμενε εκεί και σύμφωνα με πληροφορίες βοήθησε σε ό,τι του ζητήθηκε. Στο Τμήμα Τροχαίας περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη αργότερα καθώς από τη σύγκρουση είχε σοκαριστεί.

Σοκαρισμένοι ήταν και οι μάρτυρες του τροχαίου. Η σύγκρουση των οχημάτων έγινε μπροστά στα μάτια επιβατών του ΚΤΕΛ που ανέμεναν το λεωφορείο. Η στάση στη Λεωφόρο ήταν σε απόσταση αναπνοής.

Μάρτυρας του περιστατικού απευθύνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Είπε ότι ενώ περίμενε το λεωφορείο και το έβλεπε να πλησιάζει, έστριψε το κεφάλι του δεξιά και είδε μπροστά του τη μοτοσικλέτα να βρίσκει στη θέση του συνοδηγού του ταξί που προπορευόταν, να σύρεται για μέτρα, ο οδηγός να βρίσκεται να καταλήγει στο πεζοδρόμιο τραυματισμένος.

Οπως είπε, δευτερόλεπτα πριν, το ταξί μετά από προσπέραση επιχείρησε να ξαναμπεί στη δεξιά λωρίδα του ρεύματος προς Αλυκές. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας ήταν και ο μοτοσικλετιστής, ο οποίος, προφανώς, πίστεψε ότι θα συνέχιζε ευθεία την πορεία του, αλλά δυστυχώς το διάστημα που απέμεινε μπροστά του από το ταξί μέχρι το πεζοδρόμιο ήταν μικρό και δεν χωρούσε.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου λάμβαναν έως αργά το απόγευμα καταθέσεις για το τι πραγματικά συνέβη και συνεχίζει την προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου