ΤΟΠΙΚΑ

ΔΟΥ Βόλου: Είσπραξη 1,5 εκατ. ευρώ από offshore Εταιρείες

δου-βόλου-είσπραξη-15-εκατ-ευρώ-από-offshore-ετ-692775

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ περίπου εισέπραξε η Εφορία Βόλου από offshore εταιρείες που διαπιστώθηκε ότι ενώ είχαν ακίνητα στη Μαγνησία και εισέπρατταν και κέρδη από την αξιοποίησή τους, και μάλιστα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ωστόσο δεν πλήρωναν τον ειδικό φόρο ακινήτων επί σειρά ετών.

Μετά από εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή το 2013, η Εφορία Βόλου έλεγξε συνολικά 93 εξωχώριες εταιρείες και βεβαίωσε πρόστιμα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με το Νόμο Βαλαβάνη το Μάρτιο του 2015 σύμφωνα με τον οποίο με την πληρωμή του συνόλου της οφειλής διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων και προστίμων, υπήρξε ανταπόκριση και αποπληρωμή οφειλών.

Συνολικά η Εφορία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βεβαιώσει κύριο φόρο 1,788 εκατ. ευρώ και 1,789 εκατ. ευρώ προσαυξήσεις.

Για τις υπόλοιπες προς είσπραξη οφειλές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Πανελλαδικά σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υποσύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων του Ο.Π.Σ. Elenxis, έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 159,5 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν εισπραχθεί τα 44,3 εκατομμύρια.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του elenxis, από τις 1.008 υποθέσεις, ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί σε 417 και στις υπόλοιπες 591 ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο Βόλο ο έλεγχος με χειρόγραφες ή μη εντολές έχει ολοκληρωθεί και για τις 93 offshore εταιρείες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου