ΤΟΠΙΚΑ

Εξιχνίαση ληστείας σε Βολιώτισσα γιατρό

εξιχνίαση-ληστείας-σε-βολιώτισσα-για-834189

25χρονος Αλβανός ο ένας κακοποιός ~ Κοντά στις συλλήψεις και των υπολοίπων δραστών η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο ένας εκ των αδίστακτων ληστών που μεταμεσονύχτιες ώρες στις 23 Ιουλίου 2015 εισέβαλαν στο σπίτι 45χρονης γιατρού στο Βόλο, την έδεσαν και τη φίμωσαν όπως και τον 13χρονο γιος της και πήραν 1.000 ευρώ, χρυσαφικά μικρής αξίας, ένα κινητό τηλέφωνο και εξαφανίστηκαν.

Ο 25χρονο Αλβανός, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς βρέθηκε να έχει μαχαίρι με μήκος λάμας 18,5 εκατοστών, προέκυψε ότι ήταν ένας από τους δράστες.

Κρατήθηκε και εναντίον του εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε τις συνομιλίες που είχε ο ληστής με τους συνεργούς του το επίμαχο διάστημα. Μάλιστα, το κινητό ανήκε στην αρραβωνιαστικιά του.

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στην Ανακρίτρια Βόλου σήμερα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου βρίσκεται κοντά και στον εντοπισμό και τη σύλληψη και των άλλων δύο κακοποιών που έδρασαν στην ίδια ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν μέσα στο σπίτι τους τη γυναίκα και τον 13χρονο γιο της, ενώ δεν πείραξαν την 11χρονη κόρη της, η οποία ευτυχώς δεν ξύπνησε. Στο σπίτι εισέβαλαν δύο άτομα από ανασφάλιστο παράθυρο έχοντας τα πρόσωπά τους καλυμμένα με καλτσόν. Στο σπίτι κοιμόταν η 45χρονη με τα δύο παιδιά της, ηλικίας 13 και 11 ετών. Η 45χρονη διέκοψε τον ύπνο της με τρόμο, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των δύο κακοποιών μέσα στο σπίτι της. Τρέμοντας για τη ζωή της, αλλά κυρίως για τα δυο ανήλικα παιδιά της, συγκράτησε τις αντιδράσεις της και έμεινε σοκαρισμένη να παρακολουθεί τους ληστές να τη δένουν με μονωτική ταινία. Το ένα, όμως, από τα παιδιά, ο 13χρονος γιος της, ξύπνησε από τους θορύβους και για να σταματήσουν τις φωνές του οι αδίστακτοι κακοποιοί του έκλεισαν το στόμα και τον έδεσαν. Η 11χρονη ευτυχώς δεν αντιλήφθηκε οτιδήποτε μέσα στον ύπνο του και έτσι οι ληστές δεν την πείραξαν. Η 45χρονη μητέρα, προκειμένου να απαλλαγεί το συντομότερο από την παρουσία των ληστών τους υπέδειξε ότι είχε χρηματικό ποσό μέσα στην τσάντα της. Οι ληστές πήραν 1.000 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο, ενώ ερεύνησαν και άλλους χώρους του σπιτιού αρπάζοντας χρυσαφικά μικρής αξίας.Οι δράστες κλείδωσαν τα θύματα στη σοφίτα, ενώ πήραν το κλειδί από το αυτοκίνητο της γιατρού και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου